• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.402
  • ...
Gaziantep`te Yemen için 700 bin TL yardım toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından başlatılan kampanya kapsamında geçtiğimiz hafta cuma günü Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de tüm camilerde Yemen için cuma namazı çıkışı yardım toplanmıştı. Kampanya kapsamında Gaziantep'teki tüm camilerde 700 bin TL toplandığı belirtildi.

Başlatılan yardım kampanyası kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi öncülüğünde tüm camilerde Yemen için cuma namazı çıkışı toplanan yardımlarla ilgili bilgi veren İl Müftüsü Ahmet Çelik, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, kent genelindeki tüm camilerden 700 bin TL yardım toplandığını söyledi.

Yemen'deki bu insanlık dramına duyarsız ve sessiz kalmamak için Türkiye genelinde başlatılan yardım kampanyası kapsamında geçtiğimiz hafta Gaziantep'te de cuma namazından sonra camilerde yardım topladıklarını belirten Çelik, bu konuda duyarlılık gösterip yardımda bulunan herkese teşekkür etti.

Yemen için Gaziantep genelinde 700 bin TL toplandığı bilgisini veren Çelik, 31 bin TL'lik yardım ile en çok yardımın kent merkezindeki Alaybey Camii'nden toplandığını belirtti.

Alaybey Camii cemaatinin Gazze, Suriye ve Arakan için başlatılan yardım kampanyalarında en çok yardım toplanan cami olduğunu belirten Çelik, Alaybey Camii cemaati başta olmak üzere Gaziantep halkına kampanyaya verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

"Gaziantep, Yemen konusunda çok büyük bir duyarlılık gösterdi"

Gaziantep halkının Yemen konusunda da çok büyük bir duyarlılık gösterdiğini belirten Çelik, "Alaybey Camii cemaatine ve hocamıza can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Gaziantep, Yemen konusunda çok büyük bir duyarlılık gösterdi. Aslında Diyanet İşleri Başkanlığımız gerek ülkemiz içerisinde olsun gerek dışında olsun bu tür yardımların gereken yerlere ulaşması için genel bir kampanya başlatıyor. Yardım kampanyası kapsamında bütün camilerimizden yardım toplanıyor. Sadece Türkiye'de değil, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olan, tüm millet varlığımızın bulunduğu ülkelerdeki camilerde bu yardımlara katılıyor." dedi.

"Yemen için Gaziantep genelinde 700 bin TL toplandı"

Yemen için Gaziantep genelinde 700 bin TL toplandığı bilgisini veren Çelik, "Gaziantep'imiz her zaman olduğu gibi Yemen yardımında da Allah razı olsun, bütün duyarlılığını gösterdi ve Gaziantep genelinde 700 bin TL camilerden yardım toplandı ve bu hafta cuma namazını kıldığımız Alaybey Camiinden de sadece 31 bin TL yardım toplandı. Ben hem Gaziantep halkımıza hem de bu camimizin cemaatine ve bütün camilerimizin cemaatlerine, imamlarına can-ı gönülden teşekkür ediyorum, Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

"Bizim kaderimizde mazlumdan yana olmak vardır"

Türkiye halkının sürekli bu tür konularda hassas olduğunu ve duyarlı davrandığını belirten Çelik, şöyle konuştu:

"Allah razı olsun ve kabul etsin. Bu güzel bir duyarlılıktır. Cenab-ı Hak; bu duyarlılığı, bu yardımlaşma duygusunu milletimizden kıyamete kadar eksik etmesin. Bizim toplumumuz kardeşlik, merhamet ve yardımlaşma duyguları yüksek olan bir toplumdur. Bizim kaderimizde mazlumdan yana olmak vardır. Mazlumun yanında olmak vardır. Bu kaderimizi yaşıyoruz ve hakkını da veriyoruz."

"Yüzük ve kolye verenler bile oldu"

Cami cemaatinin Yemen konusunda çok hassas davrandığını söyleyen Alaybey Camii İmam Hatibi İdris Demirbaş da camilerinde, Gaziantep'in rekorunun kırıldığını ve yaklaşık 31 bin TL'lik yardım toplandığı bilgisini verdi.

Daha öncesi Gazze'ye, Arakan'a ve Halep'e toplanan yardımlarda olduğu gibi cami cemaatinin Yemen konusunda çok hassas davrandığını söyleyen Demirbaş, "Geçtiğimiz cuma cemaatimiz mütevaziliğini, kadirşinaslığını diğergamlığını ortaya koydu. Cuma vaazı ve hutbesinden sonra toplanan yardım 31 bin TL'ye ulaştı. Bu toplanan yardım Gaziantep genelinde bir rekor. Cemaatimizden yüzüğünü, kolyesini ve dövizlerini verenler bile oldu. Bu durum adeta gözlerimizi yaşarttı. Ben cemaatime çok teşekkür ediyorum. Takdire şayan bir davranış sergiledi. Allah hepsinden razı olsun." dedi.

Yemen için en çok yardımın cemaati oldukları camiden toplanmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden vatandaşlarda, Yemen'deki bu insanlık dramına duyarsız kalınmaması ve bu konuda da herkesin duyarlı olması gerektiğini söylediler.

"Allah-u Teâlâ bizi veren elden etmiş elbette çok seviniyoruz"

Alaybey Camii cemaatinin tüm mazlum coğrafyalardaki Müslüman kardeşlerine sahip çıktığını belirten Ramazan Bulak, "Allah için bizler elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz. Yemen, Suriye Myanmar ve Gazze yani neresi olursa olsun elimizden geldiği kadar ve imkanlarımızın dahilinde yardım yapmaya çalışıyoruz. Allah-u Teâlâ bizi veren elden etmiş elbette çok seviniyoruz. Allah-u Teala'ya hamdolsun. 'Ben Müslüman'ım' diyen herkesin bu tür konularda duyarlı olması lazım. Müslüman kardeşi zülüm altındayken ona yardımcı olmak zorundadır." diye konuştu.

"Din kardeşlerimiz ile paylaşmamız lazım"

Yemen'deki bu insanlık dramına sessiz kalmadıkları için mutlu olduklarını belirten Nurettin Göksel de şunları söyledi:

"Bundan gurur duyuyoruz, din kardeşlerimiz ile paylaşmamız lazım. Bizim cami cemaati de hocamızın öncülüğünde Arakan, Gazze ve Yemen'e maşallah elinden gelen yardımı yaptı. Rabbim bütün ümmete bu yardımseverliği nasip etsin. Diğer konularda olduğu gibi Yemen konusunda da en çok para yardımı camimizde toplandı. Bundan dolayı mutluyuz."

"Cemaatimiz yardım yapmayı seven bir cemaat"

Mehmet Kaya da "Camimiz esnaflarından Allah razı olsun, cömert davranmışlar. Cemaatimiz yardım yapmayı seven bir cemaat. Bir yardım söz konusu olunca sağ olsun cemaatimiz hiç geri kalmıyor. Tüm Müslümanlara yardımcı oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir