• DOLAR 32.535
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2488.734
  • ...
Kendilerini Uyaran TOKİ Sakinlerine Saldırdılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Edinilen bilgelere göre, merkez Kayapınar ilçesi Beşyüz Evler mevkiinde bulunan Çölgüzeli TOKİ evlerine giden bir grup, site sakinlerinin ailelerini rahatsız etti.

TOKİ sakinlerinin uyardığı grup, site sakinlerini uyararak bölgeden uzaklaştı. Yakınlarda bulunan Akkoyunlu Köyünde oturdukları öğrenilen grup, yanlarına başkalarını da alarak daha kalabalık bir şekilde bıçaklarla site sakinlerine saldırdı. Çıkan arbedede sitede kapıcı olan Cemil Otar kolundan aldığı bıçak darbesiyle yaralandı. Bazı site sakinlerinin de aldığı darbelerle yaralandığı kavga, polisin gelmesiyle sona erdi.

Kolundan yaralanan Cemil Otar, ambulansla kaldırıldığı Diyarbakır Araştırma Hastanesi'nde yapılan tedavinin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polisin, site sakinlerine saldırdığı belirtilen İ.A ile H.A'yı gözaltına aldığı öğrenilirken, olayda yaralanan Cemil Otar ve site sakinlerinin polise verdiği ifadede saldırganlardan şikayetçi oldukları belirtildi.

Öte yandan yaşananlara tepki gösteren site sakinleri, bu kişilerin daha önce de TOKİ bölgesine geldiklerini ve ailelerini rahatsız ettiklerini belirterek, yetkililerden tedbir almalarını istedi.


Olayda yaralanan Cemil Otar ise, kendilerine 15-20 kişilik bir grubun saldırdığını ancak gözaltına 2 kişinin alındığını bunların da 18 yaşının altında olduğunu ifade ederek, diğer saldırganların da yakalanarak gerekli cezanın verilmesini istedi.

Saldırıya tepki olarak uzun süre zanlıların tutulduğu karakolun önünde bekleyen site sakinleri, bir daha benzer olayların yaşanmaması için saldırganların cezasız bırakılmaması gerektiğini dile getirdi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir