• DOLAR 32.552
  • EURO 34.878
  • ALTIN 2431.046
  • ...
Süreci Gerçekleştiren Tüm Kurumlarla Hesaplaşılmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA- İnanç Özgürlükleri Platformu 242. hafta basın açıklaması Kayalıpark Meydanında gerçekleştirildi. Açıklamayı platform adına Abdurrahman Akcan okudu. Akcan açıklamasına Tevbe süresi 18. Ayet mealini okuyarak başladı.
 
Dünün Darbe Severleri Bugün Darbe Savar Konumundalar
Açıklamanın başında bir Yahudi fıkrası anlatan Akcan, "Hikaye bu ya ; Camii avlusunda Müslüman`la kavga eden daha sonrasında dışarıya çıkıp imdat çığlıkları atarak `Yetişin Müslümanlar beni dövüyor` diye feryat-ı figan eden yahudi fıkrası bizlere şunları hatırlatıyor. 28 Şubat post modern darbenin, 27 Nisan e-muhtırasının dün yılmaz savunucuları ve destekçileri bugünün karşıtlarının açıklamaları ne kadar da abes değil mi? Dünün darbeseverleri bugün darbesavar konumundalar. Ne yazık ki hiç de inandırıcı değiller. Çünkü onlar güce iman ediyor ve güçlünün yanında olmak zorunda hissediyorlar kendilerini. Yani bir nevi rüzgar gülü gibi. Bugün yanında olan yarın karşında olabilir." dedi.
 
Tüm Kurum ve Kuruluşlarla Hesaplaşılmalı
Sadece askerlerin yargılanmasıyla yetinilmemesi gerektiğini söyleyen Akcan, "28 Şubat`la müdahil olmak isteyenler sadece askerlerin yargılanmasıyla yetinmemeli. Bu sürecin içerisinde görev alan gazeteci, hukukçu, sendikacı, akademisyen, patronlar ve bankaları hortumlayıp insanların birikimlerini bir gecede sıfırlayan, öğrenim ve çalışma haklarını ellerinden alan, araç bagajlarında eşlerini lojmanlara alan insan inancı ve onuru ile bağdaşmayan ve bu eylemleri gerçekleştiren tüm kurum ve kuruluşlarla hesaplaşmalı." ifadelerini kullandı.
Mabed`lere Yapılan Saldırılar Kabul Edilemez
Mescidlerin kardeşliğin tesis edildiği özel alanlar olduğunu belirten Akcan açıklamasını şöyle sürdürdü, "Camiiler Allah`a kulluğun ibadetin ve itaatin arz edildiği kutsal mekânlardır. Burada icra edilen ibadet ve taatlar Ekber olan Allah`ın ve Usve-i Hasene (En Güzel örnek) olan Efendimizin direktifleri ile icra edilir. Ve mescidler Mü`minlerin takva esası ile bina ettikleri birliğin, dirliğin, kardeşliğin tesis edildiği özel alanlardır. Dünyanın neresinde olursa olsun resmi ideolojilerin müdahil olamayacakları müstesna mekânlardır. Hiç bir şekilde Müslümanların inşa amaçlarının dışında kullanılmaları, dönüştürülmeleri asla kabul edilemez. Tarih boyunca mabetleri, mabetlik dışında kullanmaya çalışanlar bu emellerine hiçbir zaman ulaşamamış ve ulaşamayacaklardır. Maalesef yakın tarihimizde camileri bu amacın dışında kullanmış ya da kullanılmasına müsaade etmiş olanlardan hayatta olanları tevbe etmeye ve tüm Müslümanlardan özür dilemeye davet ediyoruz. Hala asli hüviyetlerine dönüştürülmeyen camii`ler için harekete geçilmesini ve bundan sonra da böyle girişimlere teşebbüs edilmesinin önlenmesini ilgili ve yetkili kurumlardan talep ediyoruz. Tarihi süreç içerisinde baskıcı dayatmacı, zalimane olarak gasp edilen vakıfların, derneklerin, İslami Kurum ve kuruluşların edindikleri mülklerin iadesi hususunda gerekenlerin yapılmasını bekliyor ve takip ediyoruz.
 
Camiiler ve diğer dinlere mensup ibadet haneler Müslümanların kutsal kabul ettiği mekânlardır. Müslümanlar diğer din mensuplarının mabetlerinin korunmasını istediği gibi diğer din mensuplarının da Müslümanların mabetlerine de aynı hassasiyeti beklemektedir. Kimden hangi din mensubunun mabedine yönelik saldırı olursa olsun kabul edilemez. Siyonist İsrail`in Kudüs ve Mescid-i Aksa`da yaptıklarına EL-Halil kentinde İbrahim Haramı camii`ne Siyonist bayrağı asmasıda Müslümanların kutsallarına yönelik saldırılarına bir yenisini eklemiştir. Bunu da şiddetle tel`in ediyoruz."
Esed Bildiğini Okumaya Devam Ediyor Suriye halkına zulümlerin devam ettiğine dikkat çeken Akcan, "Suriye`de sözde ateşkese rağmen zalim Esed bildiğini okumaya devam ediyor. Diğer yandan batı yanlısı ittifak güçleri de Suriye halkına Laik ve demokratik bir yapıyı özgürlük adına dayatma çabasındalar, bunu da tüm Dünya`ya yutturma gayreti içerisindeler. Olan mazlum Suriye halkına olmakta, mızrak çuvala sığmamaktadır." şeklinde konuştu.
 
Başörtüsü Her Alanda Özgür Oluncaya Kadar Direnişe Devam
Her alanda başörtüsü serbest oluncaya kadar direnişlerinin devam edeceğini söyleyen platform sözcüsü Abdurrahman Akcan, "23 Nisan Türkiye Öğrenci meclisindeki Başörtülü Van temsilcisinin başörtülü olarak yaptığı yemini alkışlarken, Türkiye`nin farklı ilerinden, farklı şekillerde süren dayatmacı ve baskıcı hareketleri maalesef hala görmeye devam ediyoruz. Bizim başörtüsü yasağının mecliste ya da kamunun herhangi bir biriminde değil hayatın her alanında ve her anında özgür oluncaya kadar talebimiz ve direnişimiz devam edecektir." ifadeleriyle açıklamasını bitirdi.
(Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir