• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Dicle Nehri kenarındaki evler boşaltılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğil'e bağlı Selman Mahallesi'nde bulunan Dicle Hes Barajı'nın 3 kapağından biri tazyikli su nedeniyle patlamıştı.

Kopan kapağın yerine yelleştirilememesi nedeniyle nehirde su seviyesi gittikçe yükseliyor. Diyarbakır Valiliği konuyla ilgili kriz masası oluştururken, tedbir amaçlı nehir kenarındaki mahallelerde bazı evlerin başlatılması kararı alındı. 

Nehir kenarındaki evler de jandarma tarafından boşaltılırken, AFAD Ekipleri de On Gözlü Köprü civarında sık sık anons yaparak, tedbir alınmasını istedi. Kimi esnafın çay içmek için nehir kenarına bırakılan masa ve sandalyeleri topladığı görüldü.

Fiskaya Köprüsünde polis, AFAD ve su altı arama-kurtarma ekipleri hazır kıta bekliyor.

Öte yandan, su seviyesinin yükselmesi nedeniyle Diyarbakır-Silvan Karayolu üzerinde bulunan Dicle Nehri Köprüsü'nün trafiğe kapatıldığı iddiaları ise asılsız çıktı.

Diyarbakır Valisi Güzeloğlu'dan açıklama

Su tahliyesi ve tedbirlerle ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Suyun tahliyesinin yaklaşık üç gün sürmesi beklendiğinden yetkili makamlar tarafından bildirilmesine kadar bu hassasiyetin sürdürülmesi ve tedbirlerin terk edilmemesi can ve mal emniyeti için çok önemlidir. Bütün vatandaşlarımızın dikkatine sunarım." (Hamza Adıyaman-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir