• DOLAR 32.56
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2424.157
  • ...
Rusya`ya şok! 6 ay daha uzadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Brüksel'de devam eden AB Liderler Zirvesi sırasında Twitter hesabından  açıklama yapan AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Rusya'ya AB'nin uygulamakta olduğu  ekonomik yaptırımların 8'inci kez uzatılması kararı alındığını açıkladı.

Tusk mesajında, "AB, Minsk anlaşmasının uygulanmasında sıfır ilerleme  kaydeden Rusya'ya karşı ekonomik yaptırımları oy birliğiyle uzatma kararı aldı."  ifadesini kullandı.

Ekonomik yaptırımlar

Rusya, 18 Mart 2014'de Kırım Özerk Cumhuriyetini ve Sivastopol şehrini  yasa dışı ilhak etmişti. Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edilmesi ve Ukrayna'nın  doğusunda çıkan olaylardan sonra AB, ABD ve bazı ülkeler Rusya`ya ekonomik  yaptırımlar uygulamaya başlamıştı.

AB, Rusya'ya ekonomik yaptırımlar kararını ilk olarak 2014 yılında  almıştı. Uzatılan ekonomik yaptırımlar uyarınca AB üyesi 28 ülke, Rusya'ya silah  satışı yapmıyor. Yaptırımlarla, Rusya'nın petrol ve gaz sektörlerinde kullanılan  bazı teknolojileri, AB ülkelerinden alması kısıtlanıyor. Ayrıca Rus kamu  bankaları Avrupa'da finans sektöründen dışlanıyor.

Özellikle ticaret ve yatırımlara yönelik kısıtlamaları içeren  yaptırımlar, her 6 ayda bir uzatılıyor. Mevcut yaptırımların süresi 31 Ocak  2019'da son buluyordu.

AB'nin mal varlığı dondurma ve seyahat yasağından oluşan ilave  yaptırımları da pek çok Rus ve ayrılıkçı üst düzey görevliyi kapsıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir