• DOLAR 32.35
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2311.131
  • ...
Kuyumcu soyguncuları tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te kar maskesi ve tüfek ile girdikleri kuyumcuda, dükkan sahibinin tabanca çekmesi üzerine korkuya kapılıp kaçan 2 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüpheliler, çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklandı.

Şehitkamil ilçesisinin Selimiye Mahallesi'nde dün meydana gelen olayda kuyumcu Ali Koruer, sabah saatlerinde iş yerini açtı. Koruer, altınları vitrine düzdüğü sırada içeriye yüzleri kar maskeli 2 kişi girdi. Ellerinde av tüfeği ile gelen kişiler, altınları almak istedi. Ancak Koruer, belindeki tabancayı çıkartarak altınları çalmak isteyen kişilere doğrulttu.

Hırsızlık amacıyla dükkanına giren maskeli şüphelileri tabancayla kovalayan kuyumcu Koruer, tabanca ile şüphelilere ateş açtığı sırada yoldan geçen Fadile Doldurmaz'ı yanlışlıkla vurdu. Şüphelilerden birini yakalayan Koruer, durumu polise bildirdi. Bu sırada yaşanan arbededen faydalanan şüpheliler, kaçtı.

Bacağına isabet eden kurşunla yaralanan Doldurmaz da haber verilmesi üzerine olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri tarafından ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Olay yerine gelen polis dükkanda inceleme yaparak güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Kuyumcuyu soyduktan sonra kaçan 2 şüphelinin Y.B. (28) ve N.A. (23) olduğu belirlendi.

Şüpheliler, evlerine düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülen şüphelilerin evinde yapılan aramada olayda kullanılan kar maskeleri ve av tüfeği ile çalıntı olduğu tahmin edilen ziynet eşyaları ele geçirildi.

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, maskeli ve pompalı tüfekli 2 şüphelinin kuyumcu dükkanını soyduğu anlar ise iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir