• DOLAR 32.593
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2492.156
  • ...

Tarımsal üretimi ve tarımda istihdamı arttırmak amacıyla 2016 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan genç çiftçi projeleri kapsamında üreticilere verilen hayvanlar birçok aile için "umut" kapısı oldu.

Bunun en güzel örneklerinden bir tanesi Batman Merkeze bağlı Yeşilöz (Gûndikêqira) Köyünde çiftçilikle geçimini sağlayan 27 yaşındaki 4 çocuk annesi Feride Yıldız daha önce başvurduğu genç çiftçi projesi kapsamında clavel ırkı hayvan almaya hak kazandı.

Kendi evinin bahçesinde kurduğu ahırda hayvanlarını yetiştirdiğini dile getiren Feride Yıldız, "Eşim inşaatlarda çalışıyordu. Sosyo-ekonomik anlamda sıkıntılar yaşıyordum. Çocuklarımın bakım ve eğitim masraflarını karşılamada zorluk çekiyordum. Köyde çalışma imkânım olmadığı için yetiştiricilik yapmayı düşündüm. 2016 yılında devletin açıkladığı genç çiftçi projesini duydum ve başvurdum. Genç çiftçi projem onaylandı ve hibe desteğiyle 5 dişi 1 erkek olmak üzere 30 bin TL değerinde 6 adet büyükbaş hayvan aldım. 2 yıl boyunca hayvanlarıma çok büyük emekler harcadım ve her şeyleriyle ilgilendim." dedi.

Konuşmasının devamında Yıldız, "Hayvanlarımın ilk doğumlarından 5 yavru aldım. Şuan hayvanlarım tekrardan gebe ve yakın zamanda 5 yavru daha bekliyorum. Yaptığım işle çevremdeki kadınlara örnek olmak istiyorum ve kadınları bu işe teşvik etmek istiyorum. Devlet büyüklerimize, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerine ve hayvan teslimi sırasında ve sonrasında bizden desteklerini esirgemeyen genç çiftçi proje biriminde görevli personellere sonsuz teşekkür ederim." ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik -İLKHA)