• DOLAR 32.528
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2487.99
  • ...
"Gençlerin Efendimizin hayatını idrak etmesi adına sınav düzenliyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından 81 ilde ödüllü Siyer-i Nebi Yarışması düzenleniyor. Liselilere yönelik düzenlenecek olan yarışma, 15 Aralık'ta saat 11.00'de başlayacak.

Siyer-i Nebi Yarışması ve Adıyaman'daki hazırlıkları hakkında açıklamalarda bulunan Beyazkaya, "Her sene olduğu gibi bu sene de Anadolu Gençlik Derneği olarak 'Liseli Gençlerimiz Efendimizin İzinde' başlığıyla gençlerimizi efendimiz ile tekrardan buluşturmak için bir gayret içindeyiz. Rabbim nasip ederse inşallah bu cumartesi günü saat 11.00'de kız öğrencilerimiz Cumhuriyet İlkokulu'nda erkek öğrencilerimizde Yavuz Selim İlkokulu'nda olmak üzere toplamda 2 bin 600 küsur öğrencimiz sınava girecekler." dedi.

"Peygamberin hayatını idrak etmeye çok muhtacız"

Hazreti Muhammed'in hayatının idrak edilmesine çok muhtaç olduklarını dile getiren Beyazkaya, şöyle devam etti:

"Bu öğrencilerimiz inşallah Peygamberimizin hayatını yeniden hayatlarına nakşetmek üzere okudukları kitaptan edindikleri izlenimleri sınav kağıdına dökmeye çalışacaklar. Her şeyden öte biz şuna inanıyoruz ki, yozlaşan bir toplumun içinde Nebevi hareketten uzaklaşan, Peygamberi hayattan uzaklaşan toplum içinde, aile mefhumunun yok edildiği bir toplum içinde Peygamberin hayatını anlamaya çok muhtacız. O'nun hayatına çok açız, hayatını öğrenmeye mecburuz, mahkûmuz ve bunu gençlerimizin de artık idrak etmesi adına bu siyer-i nebi yarışmaları düzenliyoruz."

"Bu sınavın kaybedeni yok"

Hazreti Muhammed'in hayatının öğrenildiği bu sınavda kaybetmenin söz konusu olmadığını ifade eden Beyazkaya, "Gençlerimizin yoğun ilgisini görüyoruz. Müracaat eden etmeyen birçok gencimizden de telefonları aldık, sürekli bizimle irtibat halindeler. Ancak şunu biliyoruz ki böyle sınavlar, kaybedeni olmayan sınavlardır. Maddi ödülden ziyade manevi olarak Peygamberimizin hayatının kendilerine katacağı bilgi birikimi ile birlikte gençlerimiz hayatlarına bir yol edineceklerdir. Ancak yine de ödüllerimiz var. Hem genel merkezimizin verdiği ödüller var hem de bizim il olarak yine aynı şekilde ilk ona giren öğrencilerimize ödüllerimiz olacak." diye konuştu.

"Birinciye 8 bin lira ödül"

Beyazkaya, "Genel merkezimiz birinciye 8 bin lira ödül takdim ediyor. Biz de Adıyaman olarak il birincimize bin lira takdim etmiş olacağız. Böylece her bir öğrencimize ödüller vermiş olacağız. Ancak dediğim gibi her şeyden öte bizim bu yapmaya çalıştığımız, gençlerin parasal ödüllerin yanında Peygamberimizin hayatını hayatlarına nakşetme ödülünü almalarıdır. Bunun için gayret gösteriyoruz, gençlerimizin de gösterdiği ilgiye çok teşekkür ediyoruz. Adıyaman'daki velilerimiz de aynı şekilde gençlerimizle birlikte gayet ilgi gösterdiler onlardan da Allah razı olsun diyorum." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir