• DOLAR 32.369
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.405
  • ...
"Dinim bana okumamı öğrenmemi emrediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından (TDV) tarafından birçok ilde açılan kitap satış noktaları aynı zamanda vatandaşlar dinlenme, kitap okuma ve ders çalışma gibi birçok fonksiyonu içerisinde barındırıyor.

Kahramanmaraş'taki TDV'nin kitap satış noktasına gelen okurlar da bu tür yerlerin kendileri için önemli mekânlar olduklarını dile getirdi.

Üniversite öğrencisi Kübra Kömür kentte bu tür kitap satış noktalarının arttırılmasını istedi. Okuyanla okumayan bir kişinin aynı olmayacağını belirten Kömür, "Dinim bana okumamı öğrenmemi emrediyor.  Kur'an-ı Kerim'e baktığımız zaman bize 'Siz hiç düşünmez misiniz?' diye sorar.  İnsan okudukça fikri bir zenginliğe, bir düşünceye ulaşır. Sadece kendi düşüncesini doğru olmadığını, yeni düşünceler olduğunu fark eder. Bunun biz okuma ile gerçekleştirebileceğini anlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hazreti Muhammed'in "İlim Çin'de de olsa gidip alın" ve "Beşikten mezara kadar ilim öğrenin." Hadislerine atıfta bulunan Kömür, "Okuma, hayatın her alanında olması gerekir. Müslümanların daima önde olması için okumayı daha sıkı tutması gerekir. Her türlü okumayı yapmamız, her türlü araştırma yapmamız gerekiyor ki bir İslam ülkesi olarak, her daim diğer ülkelerin önüne geçebilmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Kitap okuma oranındaki azlığa dikkat çeken görme engelli Didem Dizibüyük, anne babaların kitap okumada çocuklarına örnek olması gerektiğini belirtti.

Dizibüyük , "Eşim de görme engelli. Biz kitap okuma günleri yaptık. Evimizde haftanın belirli günlerinde eşim de ben da kabartma yazılardan kitap okuyoruz, bilgisayardan kitap dinliyoruz. Çocuklarımız da normal kitaplardan okuyor. Onlar da bizi takip ediyor. Kızım henüz okumaya geçmedi. 4 yaşında olduğu için o da resimleri bize okuyor." ifadelerini kullandı.

Kitap okumayan insanları "çok şansız" olarak niteleyen Dizibüyük, "Kitap okumak gerçekten insanı başka dünyalara götürüyor, ufkunu açıyor, zamanının güzel geçmesini sağlıyor." diye belirtti.

Aziz Mahmut Dizibüyük ise kitap okumayı çok sevdiğini, evde sürekli kitap okuduğunu ve annesi çalışır iken ona sesli kitap okuduğunu söyledi.

Bir Müslümanın, sürekli kitap ile haşir neşir olması gerektiğini dile getiren Fatma Aydın isimli üniversite öğrencisi ise "Peygamber Efendimizin okumayı emreden hadisleri ve dinimizin bu konudaki ayetleri okumanın ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor. Bu tür okumayı özendiren alanlarına çoğalması ve okumanın hayatın her alanına yayılmasını temenni ediyoruz." dedi.  (Cemil Özdaş- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir