• DOLAR 32.602
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2495.037
  • ...
``Cadı Avı Görmek İsteyenler 28 Şubat`a Baksın``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MÜSİAD`ın 21`inci Olağan Genel Kurulu`na katılan Başbakan Erdoğan, 28 Şubat`ın Anadolu`nun başarılı işadamlarının kolunu kanadını kırmak için yapılmış bir müdahale olduğunu söyledi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu`nu da eleştiren Başbakan Erdoğan, "Cadı avı mağdurlarını görmek isteyenler 28 Şubat`a baksın." dedi.

Programda konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD`a övgülerde bulundu.MÜSİAD statükonun değil, sırtını devlete dayayan sermayenin değil milletin tarafında oldu" diye konuştu.

28 Şubat soruşturmasıyla ilgili cadı avı yorumlarını eleştiren Erdoğan, "Cadı avı mağduru görmek isteyenler MÜSİAD`a baksınlar, Anadolu`ya baksınlar ne dediler? `İrticacı sermaye` diye şirketleri kamu ve özel ihalelere almadılar, belli şirketlere, belli firmalara keyfice ceza kestiler. Teşvikler keyfi bir şekilde iptal edildi, o kadar ki şirketlerin ürünleri kara listeye alındı. CHP Genel Başkanı`nın telaffuzları oldu, `ben darbelere karşıyım` dedi. Yargının son tasarrufları karşısında yine çark etti `intikam` dedi, `cadı avı` dedi. Çünkü 28 Şubatçılara borcu var diyeti var" diye konuştu.

`Zulüm Karşısında Onurunuzla Dik Durursanız Kaybetmezsiniz`

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu`nun 28 Şubat soruşturması hakkında söylediği bazı sözlere dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Televizyon kanallarında biliyorsunuz ekonomik veriler akar, böyle giderse CHP Genel Başkanı`nın o anki duruşunu gösteren veri bantları yayınlanmaya başlanacak. CHP Genel Başkanı şu an demokrat, şimdi darbe sever, şu anda Ergenekon`un avukatı, şu saatte başörtüsünü savunuyor, çıkıyor `28 Şubat müdahalesi, 27 Nisan bildirisi, AK Parti`yi güçlendirmiştir` diyor. Zulüm karşısında onurunuzla, gururunuzla dik durursanız kaybetmezsiniz, onlar işte bunu hiç bir zaman anlamadı ve anlamayacaklar. 27 Mayıs`ta, 28 Şubat`ta, 27 Nisan`da CHP dik dursaydı milletin nezdinde bugünkü yeri böyle olmazdı ama hiç bir zaman dik durmadılar, müdahaleler karşısında eğildiler işte bu yüzden milletim bunlara tek başına iktidar vermedi ve ben inanıyorum ki milletim hiç bir zaman da vermeyecektir" şeklinde konuştu.

Güneydoğu`da sahte din adamları olduğunu belirten Erdoğan, "28 Şubat`ta olduğu gibi bugün de devşirme, sahte ve sahtekar din adamlarıyla iş yapmaya çalışan birileri var, özellikle Güneydoğu`da. Cuma namazı kılınıyor. Gitmiş ikinci bir cemaat oluşturmuşlar orada kılıyorlar, neymiş o devletin imamıymış, öbürü ne? O da Kürtlerin imamıymış, bizim dinimizde Kürt, Türk, Laz, Çerkez ayrımı var mı?" dedi.

Başbakan`dan Suç Duyurusu

28 Şubat sürecinde yaşanan ekonomik sıkıntılara da dikkat çeken Erdoğan, "28 Şubat`ın hemen ertesinde bir gecede faizin yükselmesiyle Türkiye yoksullaşmıştır, acaba kimler burada vurgun yaptı. Aslında işte onların hesaba çekilmesi lazım, o vurgunu yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunuyorum buradan" dedi.

‘’BDP Terör Örgütüyle Arasına Mesafe Koymazsa Kaybeder’’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Müsiad genel kurulu`nda terörle mücadele konusunda da önemli mesajlar verdi.

Barış ve Demokrasi Partisi`ne bölücü örgütle aranıza mesafe koyun uyarısı yapan Başbakan Erdoğan, "Çözüm sürecine katkı vermek isterlerse müzakereye açığız." dedi.

Başbakan Erdoğan, bölücü terör örgütüyle asla müzakere edilmeyeceğinin bir kere daha altını çizdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir