• DOLAR 32.5
  • EURO 34.59
  • ALTIN 2479.096
  • ...
Meles ve Arap Derelerinde Temizlik  Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Çevreye rahatsızlık verilmemesi için çıkan çamurlar gece taşınıp sonrasında yollar yıkanacak. Sonra sıra Manda Deresi ne gelecek.

 

Büyükşehir Belediyesi, "temiz körfez" için her yıl olduğu gibi bu yıl da Meles ve Arap derelerinde temizlik çalışmasına başladı. Yıl boyunca yağan yağışlarla birlikte bu iki derenin denize çıkış ağızlarında biriken; hem istenmeyen kokulara hem de suyun denize çıkışına engel olan balçıklar temizlenecek.

 

Çalışmalar kapsamında öncelikle iki derenin birleştiği noktaya, İZSU tarafından sedde imalatı yapılmaya başlandı. Böylelikle suyun denize çıkışı engellenerek dere içlerindeki su, pompalarla boşaltılacak. Ardından da dere tabanındaki çamur kurumaya bırakılarak temizlenecek. Çalışmalar kapsamında derelerin toplam 4 kilometrelik bölümünde temizlik çalışması yapılacak. Yetkililer, çevreye rahatsızlık vermemek amacıyla çıkan çamurların dere kenarında oluşturulan stok sahasına geceleri taşınması kararı aldı. Bu süreçte kokuya yol açmaması için çamurların üzerine kireç dökülecek. Sabah saatlerinde ise yollar yıkanarak temizlenecek. Ekipler yaklaşık bir ay boyunca yirmi dört saat çalışacak.

İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, Arap ve Meles derelerinin ardından Manda Deresi'nde temizlik çalışması yapılacağını bildirdi. Geçtiğimiz yıl Meles, Manda ve Arap derelerinde yürütülen temizlik çalışmalarından 85 bin ton malzeme çıkarılmıştı. (İlyas Yıldız-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir