• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD`de ilk kez seçilen Müslüman kadınları karalama çabaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Foreign Policy dergisi, Suudi Arabistan başta olmak üzere bazı Körfez ülkelerinin ABD Kongresine seçilen ilk Müslüman kadınlar İlhan Ömer ve Rashida Tlaib'e yönelik karalama kampanyası başlattığını yazdı.

Haberde adı geçen İlhan Ömer, konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, "Biz yolumuzdan dönmeyeceğiz. Hayatımız boyunca, kabadayılara karşı dimdik duracağız." yorumunda bulundu.

Derginin haberine göre, Suudi Arabistan başta olmak üzere bazı Körfez ülkeleri, ABD'de kasım ayında yapılan ara seçimlerde Temsilciler Meclisi'ne girmeye hak kazanan ilk Müslüman kadınlar olan Ömer ve Tlaib'e savaş açtı.

Michigan eyaletindeki ön seçimlerde "ülkenin ilk Müslüman valisi" olabilmek için mücadele eden ve ön seçimi kaybeden 33 yaşındaki Abdul El-Sayed de saldırıların bir başka hedefi oldu.

ABD'de Somali kökenli eyalet milletvekili İlhan Ömer, Demokrat Parti'nin Minnesota eyaletinde yapılan Temsilciler Meclisi ön seçimini, Filistin asıllı Raşide Tlaib, Demokrat Parti'nin Michigan eyaletinde Senato adaylığı için yaptığı ön seçimi kazandı.

"Müslüman siyasetçileri gizli İhvan üyeliği ile suçladılar"

Haberde, söz konusu Müslümanların siyasete atılması ve seçilmelerinin ardından ABD'deki bazı isimlerin, bu kadınların ABD Kongresini bir "İslam Cumhuriyeti'ne çevireceğini" ya da Müslüman Kardeşler'in (İhvan) bir üyesi olduğunu ileri sürdüğüne işaret edildi.

Benzeri saldırıların Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi Körfez ülkelerinden de geldiği vurgulanan haberde, "Körfez hükümetlerine yakın olan akademisyenler, basın kuruluşları ve yorumcular, Ömer, Tlaib ve El Sayed'i, Suudi Arabistan ve BAE hükümetlerine karşı olan İhvan'ın gizli üyeleri olmakla suçladı." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir