• DOLAR 32.512
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2422.666
  • ...
`Peygamber Sevdasıyla Cennete Gireceğiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu`nun üyesi olan Genç Eğitim Kültür Sosyal Dayanışma Derneği (GENÇ-DER), Genç ilçesinde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir program düzenledi.

 

Bugün saat 13.30`da Genç İstasyon Aile Çay Bahçesi`nde düzenlenen Hebibe Xweda, Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (sav)" adlı Kutlu Doğum programına yoğun bir ilginin olduğu görüldü.

Kur`an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan program, Mevlid-i Şerif`in okunmasıyla devam etti. Salavatlar ve tekbirlerin getirildiği programda, okunan şiir ve seslendirilen ilahiler duygulu anlar yaşattı.

Programa konuşmacı olarak katılan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Araştırmacı Yazar Mehmet Göktaş, Peygamber Efendimizin hayatından kestiler sunarak, coşkulu bir konuşma yaptı.

"Bir gün gelecek bu ülkenin çocukları okullarına başörtüleriyle girecek" diyen Göktaş, "Bu coğrafyanın çocukları Muhammed-i kisveyle okullarına gidecekler. İnşallah Allah, o günleri bize gösterecek. Bunu birileri lütfederek değil, bizzat biz hakkımızı söke söke alacağız." diye konuştu.

"ŞUAN MUHAMMED MUSTAFA`NIN (SAV) ADI MEYDANLARDA ANILIYOR"
Hz. Peygamber`in(sav) adı daha önce sadece camilerde anıldığını ancak şuanda meydanlarda da anılmaya başlandığını ifade eden Göktaş, Peygamber sevdası uğruna nice kurbanların verildiğini belirterek, "Peygamberi seviyorsanız Allah`ın izniyle kurtulacaksınız. Çünkü Resullah bize bu müjdeyi veriyor. Canı gönülden birbirimizi seversek de cennete gireceğiz. İnşallah Resullah`ın sevgisiyle cennete gireceğiz. Allah, İslam`ın sancaktarlığını Peygamber Sevdalılarına verecek. Çünkü tarih boyunca böyle olmuştur. Bunun için kendi sevdanızı küçük görmeyin. Bizim sevdamız dünyayı aydınlatacaktır." şeklinde konuştu.

Göktaş`ın konuşmasının ardından Selam Tiyatro Grubu `Hz. Peygamber`in hayatından` sundukları kesit, programa katılanları hüzünlendirdi. Tiyatro gösterisinin ardından program, Grup Selam ve Grup Vuslat tarafından okunan ilahilerle devam edildi.

 

Programda, 17 Nisan 2011 tarihinde Genç-Der tarafından düzenlenen siyer yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Program okunan dualarla sona erdi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21921.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21919.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21920.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21922.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21923.jpg

Ali Yıldırım-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir