• DOLAR 32.522
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2500.019
  • ...
FETÖ`nün TSK yapılanması soruşturmasında 22 tutuklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca,  FETÖ'nün TSK yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt içi  haberleşme amacıyla ankesör veya sabit kontörlü hatlarla ardışık veya yoğun  olarak irtibat sağlandığı gerekçesiyle gözaltına alınan 10'u subay, 29'u  astsubay, 2'si uzman çavuş 41 şüphelinin işlemleri tamamlandı.
Soruşturmayı yürüten savcılık, etkin pişmanlıktan yararlanan 14  şüphelinin de aralarında bulunduğu 17 kişiyi adli kontrol talebiyle, diğer 24  şüpheliyi ise tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti.

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden 22'sinin ''silahlı  terör örgütüne üye olma'' suçundan tutuklanmasına, diğer 2 şüphelinin ise adli  kontrol ile serbest bırakılmasına karar verdi. Hakimlik, adli kontrol talebiyle  sevk edilen 17 şüpheli hakkında ise savcılığın istemini kabul ederek, şüpheliler  hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyarak serbest bırakılmasına hükmetti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca,  FETÖ'nün TSK yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt içi  haberleşme amacıyla ankesör veya sabit kontörlü hatlarla ardışık veya yoğun  olarak irtibat sağlandığı tespit edilenlere İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nda  aktif görevli olan 10'u subay, 29'u astsubay, 2'si uzman çavuş olmak üzere 41  asker, gözaltına alınmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir