• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...
"Doğubayazıt`a kış gelmedi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'nin en soğuk illerinden biri olan Ağrı'nın 1600 rakımlı Doğubayazıt ilçesine beklenen kış soğukları henüz gelmedi. Vatandaşlar ise bu durumu şaşkınlıkla karşıladı.

İlçeye sadece geçtiğimiz günlerde hafif bir kar yağışı yağmış fakat bu yağış pek etkili olmamıştı.

Geçtiğimiz yıllarda Kasım ayında başlayan kar yağışı; içinde bulunduğumuz Aralık ayında okulları bile tatil ettiriyor, birçok köy yolunu kapatıyordu.

"Türkiye'nin çatısı" olarak tabir edilen Ağrı Dağı, her yıl kasım ayında tamamen kar ile kaplanırken bu yıl ise sadece dağın bir kısmı beyaz örtüye büründü.

"Eskiden biz köyde yaşarken evlerden karı delerek çıkardık"

"Bu yıl Doğubayazıt'a kış gelmedi" diyen vatandaşlardan İbrahim Yıldız, "Büyüklerimizden, babalarımızdan, dedelerimizden duyduğum kadarıyla hiçbir dönem böyle olmamıştı. Mesela eskiden biz köyde yaşarken evlerden karı delerek çıkardık. Damların önü komple kapanırdı. Ama bu yıl maalesef ne köyde yağdı ne burada yağdı. Ağrı Dağına bakın. Ağrı Dağı'nın sadece zirvesinde kar var, aşağılara kar yağmamış. Buradaki dağlara kar yağmamış hayret ediyoruz yani. Tabi takdir Allah'ındır. Karışılmaz Allah'ın işine." dedi.

Geçtiğimiz yıllarda içinde bulunduğumuz aylarda okulların kar dolayısıyla tatil edildiğini hatırlatan Mehmet Nuri Çelik ise "Doğubayazıt'ta eskiden kışları bir kar yağdı mı bir metreye bulurdu. Şimdi de bu aylarda kar yüzü göremiyoruz artık. İklim değişiklikleri bayağı bir fark etti. Eskiden bu vakitler Doğubayazıt'ta okullar tatil olurdu. Bazen 5, bazen 6 gün kardan dolayı okullar tatil olurdu. Şimdi ise Ağrı Dağı'nda bile kar göremiyoruz artık." dedi.

Serhat Sarıhan da "Büyüklerimizden duyduğumuz kadarıyla eskiden kar yağdığı zaman bırakın okula gitmeyi kapı önünü bile temizlemek için camdan çocukların çıkarıldığını duyardık. Şimdiki iklime göre kışı yaşadığımız pek söylenemez. Hava şartları güzel. Küresel ısınmadan mı kaynaklanıyor bilemem ama kışlarımız güzel geçiyor." diye konuştu. (Hamza Zeren-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir