• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...

Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, özel sektör ile işbirliği yaparak binlerce kişiyi "İŞBAŞI Eğitim Projesi" kapsamında işe yerleştirdi.

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve bir mağaza arasında İŞBAŞI Eğitim Protokolü imzalanarak 33 kişi için yüzde 50 istihdam taahhüdü ile 6 ay süreli program başlatıldı.

İŞKUR İl Müdürlüğünde görevli İş ve Meslek Danışmanı İdris Mut ve mağaza yetkileri tarafından projeye başvuru yapanların mülakatı gerçekleştirilerek, 33 katılımcı, projeye kabul edilip, sözleşme imzalandı.

İŞKUR İl Müdür Vekili Mahmut Polat tarafından yapılan açıklamada, projenin 6 ay süreli olduğu, bu süre zarfında katılımcıların günlük 61 TL harçlık alıp genel sağlık sigortası, iş kazası ve meslek hastalığı priminin İŞKUR tarafından karşılandığını söyledi. Polat, 6 aylık sürenin tamamlanmasından sonra katılımcıların en az yüzde 50'sinin firma tarafından en az proje süresi kadar istihdam edileceğini ifade etti.

Polat, "İl Müdürlüğü olarak İŞBAŞI Eğitim Programlarına bilhassa önem gösteriyoruz. Bu programlar sayesinde iş arayanlarımıza meslek kazandırırken, işverenlerimize de yeni aldıkları personellere nitelik kazandırma maliyetlerini karşılamış oluyoruz. İŞKUR olarak 2018 yılı kasım ayı itibarı ile bu programlardan 4 bin 446 kişi faydalandırılmıştır." dedi. (Mehmet Fatih Akgül - İLKHA)