• DOLAR 32.577
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2429.523
  • ...
İzmir`den Silopi`ye gönül köprüsü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmir Narlıdere Özel Takev İlk ve Ortaokulunda Türkçe öğretmeni Duygu Çetmili ile irtibata geçen Silopi Cumhuriyet Ortaokulu Müdür Yardımcısı Murat Doruk, mektup kardeşliği projesini başlattı.

İzmirli öğrenciler, Silopi merkezde 3 ve köy okullarından da 2 okulun katılımlarıyla toplamda 470 öğrenciyle beraber mektuplaşma etkinliğini gerçekleştirdi. Mektup kardeşliği projesi kapsamında gönderilen mektuplar, Cumhuriyet İlkokulu Müdür yardımcısı Murat Doruk tarafından öğrencilere dağıtıldı.

İlk defa kendilerine mektup geldiğini belirten öğrenciler duygulandıklarını belirterek, görmedikleri arkadaşlarını sevdiklerini ve bir cevap yollayacaklarını söyledi.

Mektubu okuyunca duygulandığını belirten Neval Bartan, "İzmir'deki arkadaşlarıma ve Pelin arkadaşıma selamlarımı gönderiyorum. Ben zaten hikâye okumayı, birlik olmayı çok seviyorum. Bence seninle çok iyi arkadaş olurduk burada olsaydın. Umarım bir gün buraya gelirsin. Ama çok güzel bir mektup yazmışsın, çok duygulandım. Çok teşekkürler." ifadelerini kullandı

Mektup gönderdiği için İzmirli arkadaşına teşekkür eden Rahim Karatay ise en kısa zamanda mektuba cevap yazacağını belirtti.

Silopi Cumhuriyet Ortaokulu Müdür Yardımcısı Murat Doruk, öğrencilerin iletişimlerini güçlü kılabilmek, yazma becerilerini geliştirmek ve öğrencilere sosyal bir çevrenin kapılarını arayabilmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti.

Doruk, "Mektup Etkinliği çalışmamız aslında mektup kardeşliğidir. 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizle başlattığımız İzmir Narlıdere Özel Takev Alman Koleji ile Silopi merkezde 3 ve köy okullarımızdan da 2 okulumuzun katılımlarıyla toplamda 470 öğrencimizle mektuplaşma etkinliğini gerçekleştirdik. Mektup kardeşliğimiz kapsamında Takev okulunun öğrencileri öğrencilerimize bir mektup, bir kitap ve içlerine de birer kalemden oluşan hediyelerini gönderdiler. Öğrencilerimizin iletişimlerini güçlü kılabilmek, yazma becerilerini geliştirebilmek kendilerine sosyal bir çevrenin kapılarını aralayabilmek için görmedikleri mektup kardeşlerine hayal güçleri sayesinde mektup yazdırabilmekti gayemiz." şeklinde konuştu. (Ahmet Uçar - İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir