• DOLAR 32.507
  • EURO 34.65
  • ALTIN 2482.623
  • ...
Türkiye ve dünya gündemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Türk Savunma Sanayii Zirvesi'ne katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabul edecek.

2- TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 70'inci yılında "Mülteciler, Göçmenler ve Uyum Politikaları-Fırsatlar, Zorluklar, Çözümler'" konulu, Meclis Tören Salonu'nda düzenlenecek TBMM-BM sempozyumuna katılacak.

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İnsan Haklarında Eşitlik ve Adalet Çalıştayı"nda konuşacak.

4- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "2018 yılı Televizyon İzleme Eğilimleri Araştırması"nın kamuoyu ile paylaşılacağı lansmana katılacak.

5- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 4. Geleneksel Microsoft Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi'ne iştirak edecek.

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Romanya`da siyasi parti milletvekilleri ve Türk dernek temsilcileriyle bir araya gelecek.

7- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, "Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması"na katılacak.

8- TBMM'den

- Genel Kurulda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı ve bağlı kurumların 2019 yılı bütçeleri, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığının 2017 yılı kesin hesapları görüşülecek.

- KİT Komisyonunda, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün hesapları ele alınacak.

9- Cumhurbaşkanlığı himayesinde Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından düzenlenen ve konsepti "Küresel Güç Türkiye" olarak belirlenen Türk Savunma Sanayii Zirvesi'nde, "Girişim-Yatırım-İhracat Zincirinde Savunma Sanayii", "Milli Sanayi Hamlesi için Nitelikli İnsan Kaynağı" ve "Teknoloji-İnovasyon-Üretim Üçlemesi" başlıkları altında üç panel düzenlenecek.

10- TÜİK, ekim ayı dış ticaret endekslerini açıklayacak.

11- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Yükseköğretim Meclisi toplantısı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun konuşmaları ile başlayacak.

12- Fransa ve Belçika'da "sarı yeleklilerin" düzenlediği protestoların yansımaları takip ediliyor.

13- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.


14- Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesinin yansımaları takip ediliyor.


15- Yemen`de yaşanan insani krizle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

16- Makamında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin naaşı, Rize Valiliği önünde düzenlenecek törenin ardından Mersin'e uğurlanıyor.

17- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi" kapsamında ihtisaslaşacak üniversiteleri açıklayacak.

18- FETÖ davaları

- FETÖ`nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı Beştepe Karargahı'ndaki eylemlerle ilgili 243 kişinin yargılandığı davaya Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

- FETÖ'nün darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 474 sanığın yargılandığı dava Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde sürecek.

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı'nda bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirme teşebbüsüyle ilgili 68 sanığın yargılandığı dava Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edecek.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir