• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2408.823
  • ...
Konteyner Kentlerde Muhammedi Coşku Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Program dün akşam 19.30`da İHH konteyner kent etkinlik çadırında başladı. Yoğun bir katılımın gözlenildiği etkinlik, İHH konteyner kent mescid imamı Abdulvahit Sarı hocanın Kur`an tilavetiyle başladı. Ardından Grup Rahmet`in okuduğu mevlid-i şerifle devam etti.
 
Sunucu Levent Dalgın`ın Peygamber sevgisine değindiği programda, bayan katılımcıların yoğunluğu dikkat çekerken, katılımcıların çadırının dışına taştığı görüldü. Etkinlik daha sonra Grup Rahmet`in sesldirdiği ezgi ve ilahilerle devam etti.
 
Programda ayrıca, konteyner kentte kalan kız çocuklarının oluşturduğu grup tarafından Habibullah`ı Sevmek adlı şiir okundu. Okunan şiirde duygulu anlar yaşanırken, bazı katılımcıların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.
 
Etkinlik daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Mehmet Sani Özdemir hocanın, `Peygamberi Doğru Anlamak` konulu konuşmasıyla devam etti. Özdemir hoca, peygamberimizi diğer beşerlerden ayıran özelliğinin nübüvveti ve risaleti olduğuna dikkat çekti.
 
Müşriklerin, Peygamber Efendimiz`i bir beşer olmasından dolayı eleştirdiğini ifade eden Özdemir hoca, eğer kendilerine bir melek indirilseydi bile inkar edeceklerinin altını çizdi. Ahzap suresi 56. ayete değinen Özdemir hoca, Peygamber Efendimizi sevmenin, ona salat ve selam getirmenin Müslümanlara farz olduğunu belirtti.
 
İHH konteyner kent mescit imamı Abdulvahit Sarı hocanın okuduğu Kürtçe ilahilerle devam eden program, sinevizyon gösterimi ve sunucu Levent Dalgın`ın okuduğu duayla son buldu.
(Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir