• DOLAR 32.528
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2435.433
  • ...
Avustralya`dan skandal Kudüs kararı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avustralya Başbakanı Scott Morrison ve kabinesi dün yapılan kabine toplantısının ardından Kudüs`ü terör çetesi israil`in başkenti olarak tanıyacaklarını açıkladı. Toplantının ardından bugün yayınlanan rapora göre, bugün yapılacak bir toplantının ardından söz konusu kararın kesinleşeceğinin beklendiği ifade edildi. Konuyla ilgili resmi açıklamanın ise yarın yapılacağı bildirildi.

Avustralyalı yetkililer, Kudüs`ü terörist işgal çetesi israil`in başkenti olarak tanımasına rağmen Tel Aviv`de bulunan Avustralya Büyükelçiliği, yaklaşık 200 milyon dolarlık maliyeti sebebiyle taşınmayacak. Yetkililer, hükümetin büyükelçiliği taşımak yerine işgalci israil`in başkentinde konsolosluk tesisi açmayı planladığını söyledi.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Ağustos ayının sonunda göreve başlamıştı. Morrison, göreve başladıktan sonra Kudüs`ü işgalci israil`in başkenti olarak kabul etme ve israil`deki Avustralya büyükelçiliğinin Tel Aviv`den Kudüs`e taşınması kararları üzerinde duracağını söylemişti.

Daha önce ABD, Guatemala, Çekya ve Honduras, Kudüs`ü işgal rejiminin başkenti olarak tanımıştı. 2017 yılında ise Rusya Kudüs`ün batı bölümünü işgalci israil`in başkenti olarak tanıdığını ancak doğu kısmını Filistin`in başkenti olarak tanıdığını bildirmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir