• DOLAR 32.558
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2435.41
  • ...
`Felç Eden Dürüm`e 8 Milyon Dolar Ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avustralya`da meydana gelen olayda mahkeme yediği dürümden zehirlenerek ağır beyin hasarına uğrayan bu yüzden de felçli olarak hayatına devam etmek zorunda kalacak olan kızın ailesini haklı gördü. 2005`te Sydney`de yaşayan 7 yaşındaki kız gittiği bir KFC restoranında yediği tavuk dürüm yüzünden, gıda zehirlenmesi yaşayarak aylarca komada kalmış ve beyni büyük oranda hasar görmüştü. Monika Samaan`ın ailesi KFC`ye dava açmıştı.

New South Wales Yüksek Mahkemesi aileyi haklı görerek rekor bir tazminat kararına imza attı. Aile kararın ardından büyük sevinç yaşarken KFC`nin temyize gideceğini açıklamasını üstüne bir üzüntü daha yaşadı.

KFC Avustralya şirket yöneticisi Sally Glover ise "Monika ve Samaan için üzülüyoruz ama bizim korumamız gereken bir itibarımız var" diyerek, karara itiraz edeceklerini belirtti.

Mahkemede, dürümdeki tavuğun, KFC`de çalışan bir ya da birkaç kişinin ihmalkarlığı yüzünden bozulduğu iddiası ortaya atıldı. Mahkeme, incelemeleri yaptıktan sonra kararını açıkladı ve KFC`nin Samaan ailesine 8.3 milyon dolar tazminat ödemesi gerektiğini bildirdi. Aile adına konuşan avukat George Vlahakis "Monika`nın rahatsızlığı aileyi maddi olarak zor durumda bıraktı. Fiziksel olarak gelişen Monika`ya gerekli teçhizatların alınması gerek. Aile, davanın tamamlanmasından dolayı memnun" dedi.

 

Kaynak: Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir