• DOLAR 32.516
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2476.693
  • ...
Gaziantep`te karbonmonoksit zehirlenmesi: Bir ölü 40 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in merkez Şehitkamil ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen iki yaşlı kadından biri hayatını kaybetti. Kentte etkili olan rüzgar nedeniyle de gün içerisinde karbonmonoksit gazından zehirlenen yaklaşık 39 kişinin hastanelerde ayak üstü tedavi altına alındığı öğrenildi.

Olay, Şehitkamil ilçesi Battal Mahallesi'nde (köy) meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Bedriye Bekler (77), köydeki evinde tek başına yaşayan Fatma Bozan'ı (81) ziyaret etti. Bir süre sohbet eden Bekler ve Bozan gece sobaya kömür atıp uyudu.

Öğle saatlerine kadar Bekler ve Bozan'dan bir haber alamayan komşuları durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Haber verilmesi üzerine köye gelen jandarma ve sağlık ekipleri, girdikleri evde iki yaşlı kadını hareketsiz bir şekilde buldu. Sağlık ekipleri yaptıkları ilk müdahalede Bekler'in hayatını kaybettiğini belirledi.

Baygın haldeki Bozan ise ambulansla Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan Bozan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken Bekler'in cenazesi Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Öte yandan, karbonmonoksit gazından zehirlenen 39 kişinin de çeşitli hastanelerde ayak üstü tedavi edildiği öğrenildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir