• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
"İslami gelenekten gelen siyasi yapının mağduriyetleri görmemesi üzücü"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ'da, 28 Şubat ve FETÖ Yargısı mağduru Aileleri İnisiyatifi kentte faaliyet yürüten İnsani Yardım Derneğini ziyaret ederek destek çağrısında bulundu.

Ziyarette inisiyatif heyetini, İnsani Yardım Derneği Başkanı Metin Kılıç, karşıladı.

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağdurları Aileleri İnisiyatifi Elazığ Sözcüsü Yavuz Öner, ziyaretleri sırasında konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunduktan sonra, HÜDA PAR'ın mağdur aileler için hazırlamış olduğu raporları da sundu.

İslami hareketler ve camiaların, yaşanan mağduriyetleri duyurma noktasında yetersiz kaldığını söyleyen Öner, 270'e yakın arkadaşımız içeride. Diğer mağdur olanlar ise Sivas ve diğer İslami davalardan içeride tutulmakta. Şu an 27 yılını dolduran arkadaşlarımız içeride. Bunların hepsi FETÖ yargısının ve kendi adamlarının vermiş olduğu kararlardan dolayı içeride. Arkadaşlarımızı bazen ziyarete gittiğimizde, 'Hayır! Biz kesinlikle af dilemiyoruz. Biz diyoruz ki devletin dini vardır o da adalettir. Hakim ve savcılar adaletli bir şekilde dosyalarımızı alsınlar ve bizi tekrar yargılasınlar.' diyorlar.

"Meseleye siyasetle bakılıyorsa çok daha vahim bir durum"

İnsani Yardım Derneği Başkanı Metin Kılıç da ciddi bir mağduriyetin yaşandığına dikkat çekerek, "Bugün İslamcı bir gelenekten gelen siyasi yapı, burada o mağduriyetleri görüyor, biliyor olmasına rağmen adım atmamış oluşu üzücü. 'Benim tabanıma yansımadıktan sonra çok önemli değil' gibi bir bakış açısı mı var? İster istemez insanın aklına bu tür düşünceler geliyor. Meseleye siyasetle bakılıyorsa çok daha vahim bir durum. İnşallah öyle değildir. FETÖ olayının ortaya çıkması iyi oldu. Biz yıllarca anlatsak bu şekilde bir gerçeği göz önüne seremezdik. Darbe olayının ortaya serilmesi bir bakıma güzel fakat onun gereği olan şeylerin yapılmaması ayrıca üzücü ve düşündürücü." (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir