• DOLAR 32.437
  • EURO 34.48
  • ALTIN 2487.508
  • ...
LYS`ye Gireceklerin Dikkatine!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puanlarından 180 ve üstü puan alan adayların başvuracağı LYS’ye başvurular 30 Nisan’da sona eriyor.

Sınava girecek adaylar, 5 ayrı kategoride gerçekleştirilecek sınavın ücretini Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Akbank ve Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın şubelerine yatırabilecek.

Adayların, katılacakları her bir LYS için 20 TL yatırması gerekecek. Adaylar, sınav ücretini ödedikten sonra, başvurularını bireysel olarak internetten veya başvuru merkezi olarak belirlenen okullardan yapabilecek.

 Başvuru merkezinden yapılacak başvuru işlemleri için 2 TL hizmet ücreti alınacak. İnternet üzerinden yapılan başvurulardan ise ücret alınmıyor. Buna rağmen adaylar www.osym.gov.tr‘den yaptıkları başvuruda ilginç bir sistem hatasıyla karşılaşıyor.

Nitekim Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), internet aracılığıyla başvuru yapan adayların ‘Başvurunuz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir’ uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan çıktı almalarını istiyor.

2 Bin Kişi Sınava Giremedi

Adaylar teknik bir arızadan dolayı yazıcıdan çıktı alamıyor. Eğer aday 30 Nisan’a kadar çıktıyı alamazsa sınava giremeyecek. YÖK yaptığı açıklamada “Sorunun sistem arızasından kaynaklandığı ve arızanın giderilmeye çalışıldığını” belirtti. Geçen yıl 2 bine yakın adayın söz konusu belge eksikliğinden dolayı LYS’ye alınmadığı öğrenildi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir