• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Sağlık Bakanlığından Batman`a plaket
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Sağlık Müdürlüğü "Beslenme Dostu Okul" projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda Türkiye genelinde başarılı olan ilk 10 il içerisinde yer alarak başarı plaketi almaya hak kazandı.

Konu ile ilgili Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Osman Sünger, Batman'da 117 Okula 'Beslenme Dostu Okul Sertifikası' verildiğini belirtti.

Sünger, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programının 'Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması' kapsamında 'Beslenme Dostu Okul' projesi ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir. Bu çerçevede Batman İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle oluşturulan değerlendirme komisyonu tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda her yıl ilimiz genelinde söz konusu sertifika için başvuruda bulanan okullar denetlenmekte olup şu ana kadar toplam 117 okul "Beslenme Dostu Okul Sertifikası" almaya hak kazandı." dedi.

Çocukların hareketli bir hayat ve sağlıklı beslenmelerine önem verilmesi gerektiğini dile getiren Sünger, "Okul çağı, büyüme ve gelişmenin en hızlı olduğu ve yaşam boyu sürebilecek davranışların büyük ölçüde oluştuğu çok önemli bir dönemdir. Okul başarısını artırmak, eğitim ve öğretimin kalitesini yükseltmek, gelecek nesillerin daha güçlü, sağlıklı olmalarına temel hazırlamak için çocuklarımızın hareketli bir hayat ve sağlıklı beslenmelerine önem verilmelidir." ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik -İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir