• DOLAR 32.334
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2285.658
  • ...
"İSPARK`ı artık burada görmek istemiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'da yaşayan araç sahiplerinin en büyük sıkıntısı olan park sorunu giderek büyüyor. Şehir merkezlerinde bulunan işlek cadde ve sokakların İSPARK tarafından ücretlendirilmesi vatandaşı mağdur ediyor. Şehir içerisinde boş arazilerin bulunmaması, var olanların da ücretli park olması yetmezmiş gibi, cadde ve sokakların İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait İSPARK tarafından ücretlendirilmesi zulme dönüşmüş durumda.

Devlet kurumlarının çoğunda bulunan otoparklar ya sadece personele tahsis ediliyor ya da ücretlendiriliyor. Ücret ödemek istemeyen vatandaşlar araçlarını yol kenarına park ettiklerinde ise çoğu zaman geri döndüklerinde araçlarının çekici tarafından çekildiğine şahit oluyor.

Yaşanan bunca mağduriyetin üzerine birde devlete ait olan hastanelerde bulunan otoparkların İSPARK'a verilmesi zulüm üstüne zulüm oluyor. Hastaneye araçlarıyla gelen vatandaşlar araç park edecek yer bulamamaktan şikâyetçi olurken, devlet kurumlarına ait olan binalarda otoparklarının ücretli olmasına tepki gösteriyor.

İstanbul Gaziosmanpaşa'da yakın zamanda açılan ve otoparkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen SBÜ Gaziosmanpaşa Fizik Tedavi ve Eğitim Araştırma Hastanesine gelen vatandaşlar, otoparkın ücretli olmasından şikâyetçi olarak uygulamanın derhal kaldırılmasını istiyor.

Hastanede daha önce böyle bir uygulamanın olmadığını söyleyen ilçe sakinlerinden Hüseyin Yalçın, "Bu hastanede daha önce böyle bir uygulama yoktu. Hastane arazisini İSPARK'a peşkeş çektiler. Hastaneye geldiğimizde güvenlikçiler bir dakika durmamıza müsaade etmiyor. Araçlarımızı dağa bayıra sürüyorlar. Hastalarımızı rahatlıkla hastaneye bırakamıyoruz. Çoğu zaman parkta da yer bulamıyoruz" dedi.

"Bizim isteğimiz belediyenin bu konuya el atmasıdır"

Yalçın, "Devlet hastanelerinde böyle bir uygulamayı daha önce görmedim. Şimdiye kadar ilk defa bir devlet hastanesinde böyle bir uygulama gördüm. Zaten İstanbul'un merkezi yerlerindeki her caddesinde her sokağında İSPARK uygulaması var. Her tarafa konmuş durumdalar. Bu para kimlere ne şekilde gidiyor anlamadım. Bu cadde ve sokakların vergilerini araç vergileriyle birlikte ödüyoruz. Buna rağmen bu park paraları bize külfet oluyor. Bizim isteğimiz belediyenin bu konuya el atmasıdır. Buraya araçla gelmek gerçekten eziyete dönüşüyor. Daha önce karayolları mahallesinde bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma hastanesinin buradaki polikliniğinde bu uygulama başladı. Ne orada, ne Eyüp'te ne de Okmeydanı'nda böyle bir uygulama yok. Burası devletin hastanesi, neticede vatandaşın hastanesidir. Artık burada İSPARK'ı görmek istemiyoruz" şeklinde konuştu.

"İSPARK sürekli burada milletten para alıyor"

Nereye gittiklerinde İSPAK ile karşılaştıklarını ifade eden Enver Özgüç, "Bazen arabamızla geliyoruz. İSPARK sürekli burada milletten para alıyor. Bu belediyenin mi Başhekimin mi bir uygulamasıdır bilmiyoruz ama herkesten para alıyorlar. Beyazıt'a gidiyorsunuz İSPARK, Fatih'e gidiyorsunuz İSPARK. Her taraf İSPARK olmuş bir de hastanenin içine kadar gelmişler. Bunun vatandaşa ayrılması lazım. Çünkü burası vatandaşın hakkıdır. Kısacası burada İSPARK'ı istemiyoruz." dedi.

"İSPARK'ın vatandaşın cebindeki 5 liraya göz koyması kabul edilebilir bir şey değildir"

"İSPARK'ın her yerde insanları sömürmesi yetmiyormuş gibi hastane bahçesine de otopark kurup insanların bu zor durumunda bile cebindeki 5 liraya göz koyması kabul edilebilir bir şey değildir" diyen Ferit Yıldız, "Bunun derhal buradan kaldırılması ve ücretsiz bir hale getirilmesini talep ediyoruz. Böyle bir şey kabul edilemez" diye konuştu.

"Bunun bir an önce kaldırılması gerekiyor"

Hastaneye gelen Ambulansın, hastaların, vatandaşların girişte sıkıntı yaşadığını belirten Rıdvan Kargin ise şunları söyledi;

"İSPARK'ın hastanelerde olmaması gerekiyor. Devlet bir taraftan hastanelerdeki ücretli otoparkları kaldırırken diğer taraftan yeni oluşumlarla İSPARK'ları yaymaya çalışıyorlar. Burası bir park ve devletin yeri olmasına rağmen özel park olarak kullanılıyor. Bu yanlış bir şey, asla kabul edilemez. Bunun bir an önce kaldırılması gerekiyor. Çünkü burada başka hiç park yok. Ambulans geldiğinde tıkanıyor, vatandaş geldiğinde tıkanıyor. Onun için bunun burada olmaması gerekiyor." (Nizamettin Aşkın- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir