• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Bakanlardan reform eylem grubu toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Reform Eylem Grubu'nun 5. Toplantısı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün ev sahipliğinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla yapıldı.

Reform Eylem Grubu Bildirisi'nde "Gümrük Birliği'nin güncellenmesi müzakerelerinin bir an evvel başlaması hem AB hem de Türkiye'nin yararına olacaktır" ifadesine yer verildi.

Toplantı sonrası 4 bakan düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Mevlüt Çavuşoğlu: Vatandaşlarımız Avrupa'ya vizesiz seyahati hak ediyor. Haksız uygulamanın kaldırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Berat Albayrak: AB ile işbirliğini artırmada en önemli konulardan bir tanesi. AB ile işbirliğimizi bundan sonraki süreçte de daha ileriye taşımaya gayret ediyoruz. Türkiye olarak yapıcı ve pozitif adımlarımızı kararlı şekilde atmaya devam edeceğiz. Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantısının üçüncüsünü şubatta gerçekleştirme noktasında mutabık kaldık. AB ile işbirliğini artırmada en önemli konulardan bir tanesi Gümrük Birliği'nin güncellenmesi.

Süleyman Soylu: Bugünkü toplantıda önümüzdeki süreçteki hepimizin ne tür çalışmalar yapabileceği konusundaki değerlendirmeleri yapmış olduk. 1 milyon 200 bin yeni nesil pasaportu vatandaşlarımızla buluşturduk. Sadece 2015'ten bugüne kadar yüzde 97 karşı tarafa düzensiz göç azalmıştır. Bu Türkiye'nin başarısıdır. Gönüllü insani kabul programı sözünü yerine getirmesi gerekir. Düzensiz göç engellenemeyecek bir noktaya gelmiştir. Bunu düzenlemek en temel yollardan bir tanesidir. Sınır güvenliğinde de önemli adımlar attık. Batı ve doğu sınır güvenliğimizi sınır entegrasyonu hem fiziki hem dijital sınır güvenliğimizi sağlayacak çok önemli bir çalışma başladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir