• DOLAR 32.501
  • EURO 34.588
  • ALTIN 2490.09
  • ...
İran'dan cam ithalatına ek vergi 3 yıl uzatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran İslam Cumhuriyeti Menşeli Düz Cam İthalatında Korunma Önlemi Uygulanmasına İlişkin karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe girdi.

İran menşeli düz cam ithalatında uygulanan korunma önleminin uzatılması için Trakya Cam A.Ş. tarafından yapılan ve Düzce Cam A.Ş. firması tarafından da desteklenen başvuru kapsamında Ticaret Bakanlığınca yürütülen soruşturma karara bağlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karada, İran İslam Cumhuriyeti menşeli düz cam ürünlerinde ithalatında 3 (üç) yıl süreyle ek mali yükümlülük şeklinde korunma önlemi uygulanmasına, ek mali yükümlülüğün birinci yıl için 48 ABD Doları/Ton, ikinci yıl için 46 ABD Doları/Ton, üçüncü yıl için 44 ABD Doları/Ton olarak belirlenmesine karar verildi.

Ek mali yükümlülük, gümrük idarelerince, ithalatta alınan gümrük vergileri ve diğer mali yükümlülüklerden ayrı olarak tahsil olunacak ve genel bütçeye irat kaydedilecek.

Diğer mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, ek mali yükümlülükleri yerine getirmeden ithalat işlemlerini gerçekleştirenler hakkında 2/2/1984 tarihli ve 2976 sayılı Dış Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun çerçevesinde noksan ek mali yükümlülüğün iki katı para cezası uygulanacak. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir