• DOLAR 32.572
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2421.03
  • ...
"Acil servislerin yükünü azaltmamız lazım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünü ziyaret eden Gaziantep Valisi Davut Gül, kentteki sağlık yatırımları ve yürütülen çalışmalar ile mevcut durumla ilgili İl Sağlık Müdürü Serdar Sarıfakı'dan bilgiler aldı. Vali Gül burada yaptığı açıklamada, hastanelerde acil servislerin yükünü azaltarak vatandaşların rahatlatılması talimatını verdi.

2020'de Gaziantep'in, bölgenin sağlık merkezi olarak hizmet sunacağını belirten Vali Gül, "Gaziantep, kamu-özel işbirliği ile hayata geçirilen bin 875 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi ile sanayi ve ticarette olduğu gibi sağlıkta örnek gösterilecek iller arasında yerini alacak. 2020'de Gaziantep bölgenin sağlık merkezi olarak hizmet sunacak. Böylelikle sağlık alanında da adından söz ettirecek bir yere sahip olacak." dedi.

Gül, devam eden yatırımların yanında sunulan hizmet noktasında da özellikle acil servislerin yükünün azaltılması için talimat vererek, vatandaşların acilde çok beklemeden işlemlerinin tamamlanmasının önemine değinerek yoğunluğun olduğu yerlerde mevzuat çerçevesinde semt polikliniği sayılarının arttırılmasını söyledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir