• DOLAR 32.529
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2484.264
  • ...
Çocuklar için Trafik Eğitim Parkı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, çocuklarda trafik kültürü ve bilincini oluşturmak amacıyla Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde Trafik Eğitim Parkı hizmete açıldı.

10 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen parkta çocuklara, yaya ve araç trafiği hakkında uzmanlarca eğitimler verilecek.

Oluşturulan sinevizyon odasında teorik bilgilerin verileceği, ardından da çocukların pratik yapma şansı yakalayacağı Trafik Eğitim Parkı'nda yaya geçitleri, trafik ışıkları, üst geçitler, akülü araçlar ve bina, okul, hastane gibi çeşitli yapılar da yer alıyor. Pratik eğitimde çocukların trafikte ne yapmaları gerektiği, üst geçitlerin nasıl kullanılacağı, trafik levha ve ışıklarının ne işe yaradıkları uzmanlar tarafından gösterilerek aktarılacak.

Parka yerleştirilecek simülasyon aracıyla çocuklara, trafik kazalarının nasıl olduğu ve emniyet kemerlerinin insan hayatını kurtarmadaki rolü anlatılacak.

Ayrıca, parkta açılan mini hastaneden kreş ve ilkokul öğrencileri faydalanacak. Mini hastanede, belirli günlerde çocuklara diş ve göz sağlığı taraması yapılıp, ağız ve diş sağlığı hakkında detaylı bilgiler verilecek. (Hamza Adiyaman - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir