• DOLAR 32.563
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2423.749
  • ...
Maraş Biberi: Maraş`tan Sofralarınıza Gelen Lezzet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Maraş biberi rengi, dokusu ve lezzeti ile diğer kırmızı biberlerin önüne geçerek adeta şehri ile markalaşmıştır. Kahramanmaraş biberi, sadece yemeklerimizi çeşnilendirmek için bazen ipek gibi yapısıyla pul biber, bazen acı veya tatlı toz biber, bazen ise özelikle çiğköfteye lezzetini veren isot olarak karşımıza çıkar.

Her ne şekilde olursa olsun sofralarımızı taçlandıran bu eşsiz lezzet aynı zaman da içerdiği yüksek vitamin değerleri ile tam bir sağlık deposudur. Her yıl bir dizi kalite testinden geçen tohumlar Maraş`ın coğrafik olarak elverişli iklimi, bol mineralli toprağı ve uzun süren güneşlenme süresi ile birleşince Maraş biberinin lezzetine lezzet, vitaminlerine vitamin katmaktadır.

Uygun sulama koşullarının da sağlanması ile filizlenen fideler olgunlaşma zamanına kadar sık sık kontrol edilir, fidelere zarar verecek her türlü ottan ve haşerattan temizlenir. Toplanması, harmanlanması, hijyenik ortam şartlarında yıkanması ve Kahramanmaraş`ın güneşinde doğal olarak kurutulması, dövülerek ufaltılması, ipek dokusunda ürün elde edilmesi gibi uzun ve meşakkatli bir evreden geçmesi Maraş biberlerinin ününün hakkını veriyor.

 

Maraş Biberini Sadece Çeşni Olarak Mı Kullanıyoruz?

Maraş biberi, Türk yemeklerinin de vazgeçilmezi olan Maraş biber salçasının yapımında da sahneye çıkıyor. Maraş biberinin rengi ve dokusu, biber salçasının kıvamına ve rengine hayat; yemeklerimizin lezzetine lezzet katıyor. 

Mezelerde, turşularda ya da sofra sunumlarında kullanılan Maraş biberleri, sadece damaklarımıza değil gözlerimize de hitap ediyor.

Gerçek Maraş Biberi Nasıl Bulabiliriz?

Biber denince akla ilk gelen ve alışveriş esnasında insanların ilk tercihi olan katkısız gerçek Maraş biberi fiyatlarını uyguna bulmak ne yazık ki zor. İnsanlarımız özellikle de internet alışverişi sırasında hangi kırmızı biber sahte ya da boyalı, hangisi doğal Maraş biberi maalesef anlayamıyor. Çünkü katkı maddeleri ve boyalar ile sıradan kırmızı toz ya da pul bibere Maraş biberi görünümü verilebiliyor. İnsanların hem sağlığını hem de ceplerini tehlikeye sokan bu durumdan kaçınmak için güvenli internet sitelerinden alışveriş yapmak gerekiyor.

Maraş Gurme, kendi yetiştirdikleri ve toplanmasından, kurutulmasına, ambalajlanıp sofralarınıza gelmesine kadar ki her evreyi hızlı, güvenli bir şekilde sizlere sunuyor.

marasgurme.com dan katkısız ve doğal Maraş biberi siparişi verebilir,

Maraş biberi fiyatı ya da diğer Kahramanmaraş gurme ürünlerine indirimli fiyatlarla sahip olmak için https://www.marasgurme.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir