• DOLAR 32.539
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2440.497
  • ...
Kedisi ağaçta mahsur kalınca Vali`den yardım istedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te, sokak hayvanları için yaptıklarıyla örnek olan 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi Azra Bağcı, ağaçta mahsur kalan kedisini kendi imkânlarıyla kurtarmayınca sosyal medyadan Vali Davut Gül'den kedisi için yardım istedi.

Vali Gül'ün talimatı sonrasında itfaiye ekipleri kediyi kurtararak hayvan dostu Azra'ya teslim etti. En büyük hayalinin kedi evi kurmak olduğunu ifade eden Azra Bağcı, örnek bir hayvan sever olarak gerek okulunda gerek çevresinde birçok insana hayvan sevgisini aşılamaya çalışan ve hayvanlara yönelik yaptığı örnek projelerle adından sıkça söz ettiren başarılı bir öğrenci.

Hafta sonu kedisinin evin hemen yanında bulunan bir ağaca çıkması ve iki gün boyunca da aşağıya inememesi küçük Azra'yı kaygılandırır ve çalmadık kapı bırakmaz. Küçük Azra, sonunda çareyi ise hazırladığı video klip ile Vali Gül'e sosyal medya üzerinden göndermekte bulur.

Küçük Azra mesajında, "Vali amca 6 aylık kedimiz ağaçta mahsur kaldı ve iki gündür ağaçta. Herkesten yardım istedik ama 'yapamayız' diyorlar. Sizden yardım bekliyoruz" diye seslendi.

Vali Gül ise "İnşallah kurtarırız kedini" diye yanıtını vererek sosyal medyadan gelen yardım çağrısına yanıt vererek kedinin kurtarılması için itfaiye müdürlüğüne talimat verdi. İtfaiye ekipleri kısa sürede kediyi kurtararak sahibi küçük Azra'ya teslim etti.

En büyük hayali sokak hayvanlarının sağlıklı beslenme ve barınması olan Azra, biriktirdiği harçlıkları ve çevresinden temin ettiği yardımlarla mahallede bulunan kedi ve köpeklerin yanı sıra birçok hayvana da yardım etmeye çalışıyor.

Hayvanlara karşı duyarlılığı ve gösterdiği fedakârlığın diğer insanlara da örnek olmasını isteyen Azra mahallede bir kedi evi yapmak için kolları şimdiden sıvadı. Vali Davut Gül'le görüşerek bu konudaki projelerini Vali Gül'le paylaşmak isteyen Azra Gaziantep'e model olacak bir kedi evi yapmanın da en büyük hayali olduğunu sözlerine ekledi.

Kedisinin kurtarılmasına katkı sağlayan Vali Gül'e çok teşekkür eden Azra, "Benim en büyük hayalim evimin yanına büyük bir kedi evi yapılmasıdır. Bütün kediler gelsin ve tüm ihtiyaçlarını bu kedi evinde karşılayabilsin. Ben de bunun tüm sorumluluğunu almaya hazırım." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir