• DOLAR 32.371
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.427
  • ...
``Asgari ücret yetersiz``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Asgari ücreti İLKHA'ya değerlendiren Adıyamanlı vatandaşlar, son zamlar ile birlikte vatandaşın çok zor günler geçirdiğini bu sıkıntının bugünlerde yapılacak asgari ücret düzenlemesinde göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladılar.

3 kişilik bir ailenin şu andaki asgari ücret ile geçinmesinin çok zor olduğunu dile getiren vatandaşlardan Abdulkadir Bal, asgari ücretin en az 2 bin TL olması gerektiğini söyledi.

İşsizlik ödeneğinin de asgari ücret ile aynı olması gerektiğini dile getiren Bal, "Çünkü kişi çalışsa da çalışmasa da gideri var. Vatandaşlar kemerlerini sıkıyorlar. Bu pahalılıkta geçim çok zor." dedi.

Yıl içinde özellikle son dönemlerde bir çok şeye zam yapıldığını söyleyen Abuzer Özkul da "Şu anda bin 603 lira ile geçim zor olmuş. Bir ev kirasına yüzde elli oranında zam gelmiş. Bu asgari ücret ile geçinilmesi zordur. Asgari ücretin bugün 2 bin 300 ile 2 bin 500 lira arasında olmasını istiyoruz. Devletten bunu bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Asgari ücret ile geçinmek zorunda olan vatandaşın, sofrasında birkaç çeşit yemek bulunduramadığını belirten Selim Leblebici, "Emekliyim ama şu anda maddi imkânsızlıklardan dolayı çalışmak zorundayım. Devlet beni çalışmaya neden zorluyor?" diye belirtti.

İşçi ve emekliye zam yapmamak için çeşitli bahaneler üretildiğini söyleyen Leblebici, "Bugün enflasyon düşük gösteriliyor. Neden? Çünkü enflasyon düştüğü zaman ister istemez devletin emekliye, işçiye, çalışana vereceği zammın verilmemesi için. Asgari ücret, en az 2 bin 200 lira olması gerekir bence. Bugün Türkiye'nin genelinde en büyük kira bedeli Adıyaman'da vardır. Gerçekten fiyatlar çok yüksektir." ifadelerini kullandı.

Leblebici, son zamlarla birlikte elektrik, doğalgaz ve su faturalarında kullanılandan daha fazla ücret ödediklerini ifade etti.

Mustafa Aktan da asgari ücretin 2 bin TL olmasının makul olacağını ifade ederek hükümetin, gücüne göre bir asgari ücret vereceğini söyledi.

Mehmet Ali Bildik ise asgari ücretin en az 2 bin 500 TL olması gerektiğini anlatarak son zamların göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti.

Devletin vatandaşını korumak ile görevli olduğunu ancak vatandaş yerine önce kendini düşündüğünü dile getiren Mehmet Sadi Kılınç, "Türkiye'nin şartlarına göre asgari ücret 5 bin lira olması lazım. Memur da asgari ücretli de bu para ile yaşayamaz. Biz hepimiz günde 50 lira ile geçiniyoruz. İnşaatçıyım. Ne kadar para alsam da şu an yapılan zamlar, vergiler, ev kirası, doğalgaz, tüp, çocuk parası... Bize para yetmez."  diye konuştu. (Cemil Özdaş- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir