• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
Depremzedenin Konutu Ağustosta Teslim Edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bayraktar, çeşitli etkinliklere katılmak üzere geldiği Kayseri`de, Vali Mevlüt Bilici`yi ziyaret etti.

Kayseri`de gecekondu sorunu olmadığını belirten Bayraktar, ``Kayseri ve Kayserili, Anadolu`nun ortasında, sanayideki baş döndürücü gelişmeyle parmak ısırtmakta. Nüfus bakımından, ihracat ve sanayi bakımından büyük bir şehir. Türkiye`nin her tarafında sanayinin gelişmesini teşvik eden bir il`` dedi.

-Van`daki konutlar-

Van`da yaşanan depremin ardından başlatılan konut yapım çalışmalarının hızla sürdüğünü ifade eden Bayraktar, şu bilgileri verdi:

``Van`da müthiş bir çalışma var. TOKİ olarak, devlet olarak 15 binin üzerinde konut yapıyoruz. 10 binin üzerinde Van merkezde, 5 binin üzerinde de Erciş`te konut yapılmakta. Vatandaşlara da evini yapana yardım metoduyla 5 binin üzerinde konut yapacağız. Bunun birinci aşama ihalesi tamamlandı. Vatandaşa 12 proje verdik, 6`sı beğenildi. Herkesin beğendiği projeye göre ruhsatlarını biz vereceğiz, inşaatlarını yaptıkça kendilerine para ödeyeceğiz. İnşaatları projelerine göre yapmaları konusunda çok sıkı denetleyeceğiz. Van`daki halk, eski evinin olduğu yerde ev yapmak istiyor. Biz de talep doğrultusunda evini yapana yardım edeceğiz.``

-Anahtarlar Ağustos sonu teslim edilecek-

Baharla birlikte Van`da ekonomik bir canlanma yaşandığına işaret eden Bayraktar, Van`dan göç ederek sadece devlet misafirhanelerine yerleştirilen 35 bin kişi bulunduğunu, bunların büyük bölümünün geri döndüğünü söyledi.

Van`da yaklaşık 45`in üzerinde müteahhidin şantiyesi bulunduğunu ifade eden Bayraktar, ``Bu şantiyeler harıl harıl çalışıyor. Van`a bir hareket geldi. Oradaki insanlar iş buluyorlar. 15 bine yakın insan oradaki inşaatlarda çalışıyor. Bunların büyük bir bölümü Van`ın yerlisi. Ağustos sonu itibariyle orada anahtar vermeye başlayacağız. Bunlar etap etap kışa kadar devam edecek ama ilk anahtarları ağustosun sonu gibi vermeye başlayacağız`` dedi.

-2B Yasası-

2B Yasası`nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak yürürlüğe girdiğini anımsatan Bakan Bayraktar, ``Maliye Bakanlığımız, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğümüz çalışmalarına devam ediyor. Bunların tebliğini illere göndereceğiz. Talep ettiği sürece vatandaşlara, orman vasfını kaybetmiş alanlarda kullanıcılarına, bedelin yüzde 70`i üzerinden vadeli satış yapılacak. Peşin olursa yüzde 20 daha indirim olacak. O bedel üzerinden vatandaşlara satış yapmak suretiyle bir rahatlık getirmeye çalışıyoruz`` diye konuştu.

haber7

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir