• DOLAR 32.393
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2324.609
  • ...
"İzzetli olmak istiyorsak mukaddes mekânın fethi için gayret göstermeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle İstanbul Gençlik Merkezleri ve Uluslararası Genç Derneği ortaklığıyla gerçekleşen Genç ve Beytülmakdis' projesi  ''Zaman, Mekân ve İnsan; Fotoğraflarla Beytülmakdis'in İnkişafı '' adıyla bir fotoğraf sergisi ve semineri düzenledi.

Üsküdar Gençlik Merkezinde gerçekleşen sergi ve seminere, Filistinli akademisyen Abdulfettah El-Awaısı, Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürü Cemil Boz, Uluslararası Genç Derneği Başkanı Süleyman Ragıp Yazıcılar ve yüzlerce Kudüs sevdalısı yüzlerce genç katıldı.

Beytülmakdis ziyareti sırasında gençler tarafında çekilen fotoğraf sergisini gezen katılımcılar, ardından Filistinli akademisyen Abdulfettah El-Awaısı'nın Beytülmakdis konulu semineri dinledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Abdulfettah El-Awaısı, "Her geçen gün mescidi Aksa'nın fethine yaklaştığımıza olan inancım daha da artıyor. Fikri ve ilmi açıdan yaklaştık. Aksa için toplanmakta da yaklaştık.  Ümmetin kanında dolaşan bu bilinç Aksa'nın fethine yaklaştığımızı gösteriyor. Bu dünyada kıymetli, izzetli ve şerefli olmak istiyorsak o zaman bu mukaddes mekânın fethi için gayret göstermemiz lazım." diye konuştu.

El-Awaısı, "6 sene önce mescidi Aksa ile ilgili programlara 3 hanım efendi ile başlamıştık. Toplanacağımız bir yer bile bulamıyorduk. Şimdi ise Aksa ile ilgili bir program yaptığımız zaman yüzlerce kişi toplanıyor. En son Ankara'da 6 ay süren ve devam zorunluluğu olan kursa 650 kişi katıldı. Ümmetin bu tür programlara önem vermesi, ümmetin hayrına olan bir neticeye hazırlıyor." ifadelerini kullandı.

"Beytülmakdis bereketin merkezidir"

Allah-u Teâlâ'nın mekânlar içinde bazı mekânları seçtiğini belirten El-Awaısı, "Allah, bütün âlemler için Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere'yi seçti. Yeryüzünde kurulan ilk mescit Kâbe'dir. Allah-u Teâlâ ayeti kerimede oranın hidayet merkezi olduğunu söylüyor. Medine-i Münevvere ise âlemlere rahmet merkezi, Beytülmaldiksi ise âlemlere bereket merkezi olarak seçti. Onun için bereket yağmurlarında ıslanmak isteyen, bereket denizinde yüzmek isteyen Aksa uğrunda, Beytülmakdis uğrunda gayret göstersin." şeklinde konuştu.

"Siyonistlerin burada yetki kullanması ümmeti Muhammed için bir zillettir"

 Söz konusu mekânın Siyonistler tarafından kirletildiği ve Müslümanların girişlerine engel olunduğunu hatırlatan El-Awaısı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Bu bereket şu an kirletilmiş, Siyonistler tarafından haremimize girilmiş durumda. En doğal hakkımız olan namazımız engelleniyor. Böyle bir bereket merkezinin, peygamber efendimizin İsra diyarının Siyonistler tarafından çevrildiği ve mescidimizde namaz kılmanın dahi engellendiği düşünülebilir mi? Aksanın kapısında bir Siyonist'in durması ve istediğine izin vermesi, burada bir yetki kullanması ümmeti Muhammed için bir zillettir. Aksa bereketin kaynağıdır. İstanbul'daki bereket oradan fışkırıp buralara kadar gelen berekettir. Onun için bize düşen kendimizi, evlatlarımızı Aksa ile bağlı tutmaktır. Eğer bugün sizin karşınızda konuşuyorsam, küçükken gönlüme aksa fidanını diken annemin sadakayı cariyesidir. Bugünden itibaren herkes çocuklarını Aksaya bağlasın. Burası belki küçük bir yer ama içerisindeki bereket milyonlarca metre karelik alanlarda bulunmuyor. Bu dünyada kıymetli, izzetli ve şerefli olmak istiyorsak o zaman bu mukaddes mekânın fethi için gayret göstermemiz lazım."

Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürü Cemil Boz, Uluslararası Genç Derneği Başkanı Süleyman Ragıp Yazıcılar'ın da birer konuşma yaptığı program sonunda çekilen kurayla 7 kişiye Kudüs kitabı, 2 kişiye de Kudüs ziyareti hediye edildi. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir