• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
Van' da Uzman Hekimler İsyan Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Bugün öğle saatlerinde yine bir hekimin saldırıya uğraması üzerine Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi uzmanlarının da destek verdiği uzman hekimler Van İl Sağlık Müdürlüğüne yürüyerek yaşanan olayları kınadı.

 

Son zamanlarda gittikçe artan şiddet olayları, acil servislerde pratisyen hekim yokluğu nedeniyle uzman hekimlere nöbet tutturulması, depremden sonra bölgede çalışan hekim sayısının yarıya düşmesi sonucu üzerlerindeki yükün çok fazla arttığını ifade eden uzman hekimler, depremden sonra canla basla çalıştıklarını, kendilerine, Van'da ayakta kalan tek kurum oldukları için birçok kereler teşekkür edilmesine rağmen ödül olarak daha çok saldırı, daha ağır ve güvensiz çalışma koşulları verildiğini ifade ettiler.

 

Sorunlarını çeşitli yollarla idareye, İl Sağlık Müdürlüğüne ilettiklerini; ama başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere sorunların çözümü için herhangi bir çaba harcanmadığını ifade eden uzman hekimler tükenmişlik yaşadıklarını, halen suyu olmayan konteynırlarda ailelerinden uzak yaşadıklarını, tüm bölgenin hastalarının sorumluluğunu taşıdıklarını ve deprem öncesine oranan sayılarının daha da azalmasına rağmen görevlerini başarıyla yerine getirdiklerini söylediler.

 

Bu şekilde çalışmaya devam etmelerinin mümkün olmadığını söyleyen hekimler sorunlarına acil çözüm bulunmazsa birçok arkadaşlarının istifa etmeyi düşündüğünü ve bölgedeki sağlık hizmetinin aksayacağını belirttiler. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir