• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
257 kişiye hayvan hakları ihlalinden para cezası verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sokak hayvanlarına yönelik saldırıların son dönemde ciddi oranda artmasını Meclis gündemine getirdi. Ömer Fethi Gürer'in konuyla ilgili önergesine yanıt veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2018 yılının ilk 9 ayında hayvan hakları ihlali yapan 257 kişiye idari para cezası uygulandığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son zamanlarda basına da sık sık yansıyan hayvan hakları ihlalleriyle ilgili olumsuzluğu, Tarım ve Orman Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Önergeye yanıt veren Bakan Pakdemirli, 79 ilde toplam 86 bin 500 hayvan kapasiteli 234 adet hayvan barınağı bulunduğunu belirterek, "2017 yılında 233 bin 098, 2018 yılı Eylül ayı itibariyle ise 111 bin 913 sahipsiz hayvan kısırlaştırılıp aşılanarak rehabilite edildikten sonra alındığı ortama bırakılmıştır." açıklamasında bulundu.

Geçen yıl 493 kişi ceza aldı

Hayvan hakları ihlallerinden 2017 yılında 493 kişiye idari para cezası uygulandığını açıklayan Bakan Pakdemirli, 2018 yılında Eylül ayı itibariyle ise idari para cezası verilen kişi sayısının 257 olduğunu bildirdi.

Halen faaliyette olan ruhsatlı 51 adet hayvan hastanesi bulunduğunu belirten Pakdemirli,  "Son 10 yıl içerisinde toplam 8 adet hayvan hastanesi, sahiplerinin talepleri doğrultusunda ruhsatları iptal edilerek kapatılmış olup, yeni açılanlar nedeniyle hayvan hastanesi sayısında herhangi bir azalma görülmemektedir." ifadelerini kullandı.

Gürer: Hapis cezası da verilmeli

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, özellikle son yıllarda hayvanlara yönelik insanlığa sığmayacak eziyetlerin yapıldığının kamuoyuna yansıdığını belirtti. Gürer, "Hayvan hakları ihlalleriyle ilgili görüntüler basına da sık sık yansıyor. Bu konuda idari para cezası uygulamanın yanında eğitici çalışmalar da gerekli. Hapis cezalarını artırıcı düzenlemeler gerekiyor. Dünya tüm canlıların ortak yaşam ve kullanım alanı. Hayvana eziyet ve kötü muamele insanlıkla bağdaşmaz. Sosyal medyaya yansıyan, kamuoyunun gözleri önünde olanın dışında da ciddi hayvan hakları ihlalleri var. Bu anlamda yeni düzenlemelerde bir an önce sağlanmalıdır. Hayvana şiddet insanlık suçu olduğu gibi hayvana şiddette kabul edilemez." şeklinde değerlendirmede bulundu. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir