• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
Zarif`ten Huawei CFO`sunun tutuklanmasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran, Türkiye, Çin, Rusya, Pakistan ve Afganistan'ın katılımıyla Tahran`da düzenlenen Meclis Başkanları Konferansı sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD`nin İran`ın füze programına ilişkin öne sürdüğü iddialar hakkında, “Amerikalılar İran-Avrupa ilişkilerini zedelemeye çalışıyorlar. Bunun yanı sıra bölgedeki sorunları tersine çevirmek istiyorlar.” dedi.

Zarif, sözlerine şöyle devam etti: “Amerikanlar bölgemizi barut deposuna dönüştürdü. Bölgeye satılan silahların miktarı inanılmaz derecede yüksek ve bölge ihtiyaçlarının çok ötesinde. Bu, Amerikalıların bölgemizde  tehlikeli bir politika yürüttüğüne işaret ediyor. Ne yazık ki,  bunlar barış ve güvenliğin inşasına yardımcı olmuyor.”

İran`ın güneydoğusundaki Çabahar kentinde düzenlenen bombalı terör saldırısıyla ilgili olarak Zarif, bunun güvensizlik yaratmak amacıyla yapıldığını belirtti.

Bakan Zarif, Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin Mali İşler Direktörü (CFO)'su Mıng Vancou`nun Kanada`da yakalanmasını da değerlendirerek, “Amerikalılar dünyada yalnızlaştığı için yeni bir kavga yaratmak istiyor. Bu politikalar doğrultusunda Çinli bir şirketin üst düzey yöneticisi tutuklandı. Bu Amerika'nın gücünü temsil etmeksizin çaresizliğini gösteriyor.” diye konuştu.

Kaynak, Mehr News

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir