• DOLAR 32.589
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2429.524
  • ...
Diyadin Muhammed-i Muhabbetle Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI-Peygamber Sevdalıları bugün Diyadin`deydi. Peygamber Sevdalıları Platformu Ağrı`nın Diyadin ilçesinde Hz. Muhammed`in(s.a.v.) dünyaya gelişinin 1440. yıl dönümünü kutladı. Peygamber Sevdalıları Platformunun il genelinde üçüncüsü ve Diyadin`de ise ilkini düzenlediği programa binlerce Diyadin vatandaşı akın etti.

Program Kur`an-i Kerim`in eşsiz tilaveti ile başladı. Daha sonra okunan Mewlidle devam etti. Mewlid`ten sonra sahneye çıkan Grup Vahdet`in ilahileri ile halk coşkulu anlar yaşadı.

Daha sonra günün anlam ve önemini anlatmak için Mustazaf-Der Ağrı Şubesi Başkanı Şaban Gökhan sahneye çıktı.

`Bugün Dünya ve Ahiret Liderimizin Nurlu Doğumudur`

Hz. Resulullah`ın gelişi ile bütün karanlıkların son bulduğunu ifade eden Gökhan;"Bugün iki Cihan güneşi, serverimiz, dünya ve ahiret liderimizi anlama ve anlatabilme günüdür inşallah. İşte o Kutlu Doğum gerçekleşmeden önce güçlüler güçsüzleri eziyordu. Tefecilik hat safhaya çıkmış, hayasızlık, edepsizlik almış başını gitmişti. Ama Kutlu Şafak doğdu. Küfür yerlebir oldu. Bütün karanlıklar artık aydınlandı. Hatebül Enbiya gelerek zengin ile fakirin arasında farkı kaldırarak, diri diri toprağa gömülen kız çocuklarını kurtardı ve zulmün sonunu getirecek serverimiz, başımızın tacı Hz. Resulullah`ın Kutlu Doğumu ile adalet, eşitlik, sevgi ve saygı yer yüzüne hakim oldu." dedi.

`Ona Teslim Olalım`

Mü`minlerin Hz. Resulullah`ı hayatlarına nakşetmeleri gerektiğini söyleyen Şaban Gökhan;" Bugün Hz. Resulullah(s.a.v.) hayatımızda yaşamazsak, söylediklerini, yaptıklarını yapmazsak halimiz perişan olur. Güneşin doğmadığı o cahiliye dönemini yaşarız inanınız ki. Gelin O`nun sevdasını, sevgisini kalbimize nakşedelim. Nakşedelim ki O`nun mücahidleri gibi tağuta, küfre, cahiliye karşı mücadele edelim. Ensar ve Muhacir gibi O`na biat edip, İslam davası için mücadele edenlerden olalım Ey Peygamber Sevdalıları." dedi.

Gökhan konuşmasını bazı sahabilerin hayatlarından kesit vererek şöyle devam ettirdi:" Bugün Allah Diyadin`i Muhammedi dirilişle diriltmiştir. Bu yiğitlerine, siz değerli bacılarımız, annelerimize, değerli kardeşlerimize bu dirilişi, uyanmayı nasip etmiştir. Allah bizi Hz. Resulullah`ın hayatını yaşabilen, sünnetine göre hareket eden Müslümanlardan eylesin inşallah. "

Daha sonra okunan ilahiler ile coşku hat safhaya çıktı. Havanın çok soğuk olmasına rağmen halk yerinden ayrılmazken, soğuk hava nedeniyle Kürtçe yapılması planlanan konuşma iptal edilirken 13.00 da başlayıp 14.30 da biten program okunan dua ile son buldu. Ayrıca programın bitmesine rağmen halkın dakikalarca bilgisayardan çalan parçalara eşlik etmesi dikkat çekti.

Ömer Adıgüzel, Adem Akcan-İLKHA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir