• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Gaziantep`te Yemen için yardım toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan kampanya kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de tüm camilerde Yemen için cuma namazı çıkışı yardım toplandı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, dün "Yemen'e Sessiz Kalma" başlığıyla Yemen için yeni bir kampanya başlattıklarını açıkladı.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı, yaklaşık 4 yıldır süren savaş nedeniyle dünyanın en büyük açlık krizlerinden biri ile karşı karşıya kalan Yemen için Türkiye genelinde yardım kampanyası başlattı.

Başlatılan yardım kampanyası kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi öncülüğünde tüm camilerde Yemen için cuma namazı çıkışı yardım toplandı.

Kentte Ulu Camii başta olmak üzere cuma namazı çıkışı bütün camilerde Yemen'e gönderilmek üzere camilerde sergi açıldı. Yemen'de açlık, hastalık ve iç savaşla mücadele eden Müslümanlar için cuma namazının ardından cemaatten yardım talebinde bulunuldu. Camiden çıkan cemaat kendi bütçelerine göre yardımda bulundu.

Yemen'de yaşanan insani durum ve kentteki camilerde toplanan yardımlarla ilgili İLKHA'ya bilgi veren Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Yemen'deki bu insanlık dramına duyarsız ve sessiz kalmamak için Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de cuma namazından sonra bütün camilerde yardım topladıklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı'nın başlattığı bu kampanyaya destek veren herkese teşekkür eden Çelik, "Hem kavli hem de fiili dualarımızla bu kardeşlerimizin daha çok yanında olalım, daha çok onları dualarımızda onlara yer ayıralım, daha çok destek verelim." çağrısında bulundu.

"İnşallah Allah için samimiyetle yapılan bu geniş kampanya amacına ulaşır"

Türkiye halkının sürekli bu tür konularda hassas olduğunu ve duyarlı davrandığını belirten Çelik, "Ben Rabbime hamd ediyorum ki ülke olarak bizi 'veren el' yapıyor. Ümmet-i Muhammed'i insanlığın ümidi yapıyor, duagahı yapıyor. Bundan dolayı Rabbimize hamd olsun. Rabbim bu milleti gördüğü gününden geri koymasın. Bu bolluktan, genişlikte darlığa ve yokluğa da düşürmesin. Evet, Türkiye'miz dünyanın hangi köşesinde olursa olsun mazlumların, mağdurların yanında olduğu gibi Yemen'de şu an sıcak bir gündemdir. Yemen'de de insanlığın verdiği büyük bir imtihan vardır. Ama maalesef bugün tam olarak bu imtihan verilememiştir. Ülkemiz, millet olarak 7'den 70'e Yemen'in bir nebze de olsa bu yaralarına merhem olmak, yaralarını sarmak için ve onların gönüllerine dokunmak için de karınca kaderince bir yardım kampanyası başlatmıştır. Aslında bu tür destekler devlet ve millet olarak öteden beri yapılan desteklerdir. Bütün sivil toplum kuruluşlarımızda biliyoruz ki zaman içerisinde yardımda bulunuyorlar. Şüphesiz Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın da bu konuya el atması önemlidir. İnşallah Allah rızası için samimiyetle yapılan bu geniş kampanya amacına ulaşır." dedi.

"Hem kavli hem de fiili dualarımızla bu kardeşlerimizin yanında olalım"

Bu konuda herkesin duyarlı olması, fiili ve kavli dualarıyla Yemen halkı başta olmak üzere diğer İslam coğrafyalarındaki Müslümanlara sahip çıkması gerektiğini belirten Çelik, "Umuyoruz ki insanlarımızda içinden gelen desteği az-çok demeden vermişlerdir ve hepsinden Allah razı olsun. Rabbim hayırlarını kabul etsin. Rabbim verilen emekleri, duaları boşa çıkartmasın. Yemen'de ve başka yerlerde olan nice mağdur kardeşlerimizi ve mağdur olan insanları bu mağduriyetlerinden kısa zamanda kurtarsın. Bize de bu konuda bir şuur ve basiret versin ki biz de hem kavli hem de fiili dualarımızla bu kardeşlerimizin daha çok yanında olalım, daha çok onları dualarımızda onlara yer ayıralım, daha çok destek verelim. Rabbim en kısa zamanda mağduriyetlerini mazlumiyetlerini gidersin." ifadelerini kullandı.

"Müslümanlar olarak huzurun ve barışın teminatı olmalıyız"

Çelik, "Yemen ve daha başka yerde insanlık dramı yaşanan yerlere huzur ve barış getirsin. Bu haftada hutbemizin konusu da barış ve huzurdu. Gerçekten Müslümanlar olarak bizler huzurunda ve barışında teminatı olmuşuzdur ve bundan sonra da olmalıyız. Çünkü Peygamber Efendimiz bu âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Peygamberimizin şahsında Müslümanlarda alemlere rahmettir. Allah'a hamd olsun ki insanımız da gökyüzünden yeryüzüne uzanan rahmet elini her zaman elinden geldiğince de yapmaya çalışmıştır. Rabbim bu eli devamlı genişletsin, bereketlendirsin." şeklinde konuştu.

Gaziantep'teki tüm camilerde Yemen için yardım toplandığını belirten Çelik, "İnşallah güzel bir netice alırız. Sadece Türkiye'de değil, Diyanet İşleri Başkanlığımızın teşkilatının bulunduğu her yerde de bu yardımlar toplanmaktadır. İnşallah sadra şifa olan bir rakama ulaşırız. Allah hayır yapan ve destek veren herkesten razı olsun." temennisinde bulundu.

Yemen'deki bu insanlık dramına duyarsız kalınmaması, bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğini belirten vatandaşlarda güçleri nispetince yardımda bulunduklarını söylediler.

"Bu zulme seyirci kalmayacağız"

Vatandaşlardan İsmail Yıldız, "Yemen'deki insanlar bizim din kardeşlerimizdir. Yemen Müslümanların yaşadığı İslami bir ülkedir. Allah yardımcıları olsun. Bizlerde elimizden geldiği kadar onlara yardımcı olmaya çalışmalıyız. Dünyadaki tüm Müslümanlar bizim kardeşimizdir. Bu zulme seyirci kalmayacağız. Gücümüzün yettiği kadar maddi-manevi olarak Allah'tan yardım isteyeceğiz. Allah, o kardeşlerimizin yardımcısı olsun." dedi.

"Elimizden geldiği kadar yardım etmemiz gerekiyor"

Müslümanların Yemen nezdinde bütün Müslüman ülkelere ve Müslüman kardeşlerine yardım etmesi gerektiğini belirten Ömer Faruk Baysal da şunları söyledi:

"Yemen ve diğer İslam coğrafyalarındaki bütün Müslüman kardeşlerimiz için her zaman dua ediyoruz. Dua etmemiz de gerekiyor. O kardeşlerimizde bizim için dua ediyorlar, bunu biliyoruz. Müslümanların her zaman için birbirine dua etmesi lazım. Bugün de camilerde yardım toplanıyordu, elimizden geldiği kadar yardım ediyoruz. Yardım etmemiz de gerekiyor."

"Ülkemizin ve milletimizin de bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz"

Rıfat Bulut ise "Gerçekten Yemen'deki Müslüman kardeşlerimizin bu durumuna üzülüyoruz. Allah tüm Müslümanların ve bu kardeşlerimizin de yardımcıları olsun. Bizler elimizden gelen geldiği kadar şu an yardımda bulunduk. Ülkemizin ve milletimizin de bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz.  Büyük üzüntü içerisindeyiz. Allah bu yardımcıları olsun. Ama durumları çok iyi değil." şeklinde konuştu.

"Müslümanların birbirine sahip çıkması lazım"

Yemen'deki durum çok üzücü bir durum olduğunu belirten Sabahattin İbili de "Gerçekten ben yemek yediğim yerde yemek boğazımda kalıyor. Müslümanlar olarak bu konuda elimizden geleni yapmamız lazım. Hiçbir şey düşünmeden o kardeşlerimize sahip çıkmamız lazım. Müslümanların birbirine sahip çıkması lazım. Bir birlik ve beraberliğin olması lazım. O zalimlere de fırsat vermememiz lazım. Omuz omuza vermemiz lazım. Cenab-ı Allah bizi yardım etmekten alıkoymasın. Bugünde camilerde yardım toplanmasını çok güzel buldum, daha da fazla olması lazım." diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir