• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
"Yemen`de 85 bin çocuk açlıktan can verdi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2014 yılından bu yana çatışmaların ortasında kalan Yemen halkı, beslenme yetersizliği ile mücadele ederken özellikle çocuklar hayatta kalma mücadelesi veriyor. Suudilerin öncülüğündeki koalisyonun saldırıları ve ülkede yaşanan iç karışıklık nedeniyle açlık ve susuzluğun pençesinde kalan Yemen halkı, tam bir insani dram yaşıyor.

Yaklaşık 4 yıldır süren savaş nedeniyle dünyanın en büyük açlık krizlerinden biri ile karşı karşıya kalan Yemen için Türkiye'deki birçok yardım kuruluşu da yardım kampanyası başlattı.

Bu kapsamda Gaziantep İhsan ve Hizmet Derneği de insanlık dramının yaşandığı Yemen'e yardım elini uzatmak için başlattığı "Yemen İçin Acil Yardım" kampanyası çerçevesinde topladığı insani yardımları Yemen'e ulaştırdı.

Yaptıkları yardım ve Yemen'deki insani durum ile ilgili İLKHA'ya bilgi veren Gaziantep İhsan ve Hizmet Derneği Başkanı Ali Kırmızı, yoksulluk ve sefaletin had safhaya ulaştığı Yemen'de insanların açlıktan öldüğünü söyledi.

Kırmızı, Yemen'de 2014 yılında başlayan iç savaş nedeniyle milyonlarca insanın temel insani ihtiyaçlar noktasında yardıma muhtaç durumda olduğuna dikkat çekerek Yemen'de yaşanan insanlık dramına duyarsız kalınmaması çağrısında bulundu.

"Her 10 dakikada bir çocuk can veriyor"

Yemen'de uzun süredir yaşanan çatışmalarda binlerce kişinin hayatını kaybettiğini, sağlık başta olmak üzere pek çok alanda insani krizin yaşandığını belirten Kırmızı, "Yaşanan iç savaş nedeniyle yiyecek bir şey bulamadıkları için yaprak ve otların yenildiği Yemen'de Birleşmiş Milletler rakamlarına göre her 10 dakikada bir çocuk can veriyor. Bu bir insanlık dramıdır. Buna sessiz kalınmamalıdır." dedi.

"5 yaş altındaki 85 bin çocuk açlıktan can verdi"

Dünyanın kör ve sağır kaldığı Yemen'de 5 yaş altındaki 85 bin çocuğun açlıktan can verdiğini söyleyen Kırmızı, "Yemen'e uygulanan ambargo karşısında sütü kurumuş kadınlar ve yetersiz beslenme sonucu vücut yapıları bozulmuş çocuklar var. Ama dünya kör ve sağır. Yemen'de 5 yaş altındaki 85 bin çocuk açlıktan can verdi. Açlıktan ölümün acısı çok büyük. Çünkü iç organları yavaş yavaş iflas ediyor. Hatta bazıları ağlayamayacak kadar zayıf olan çocuklar var. Gözleri önünde çocukları eriyen ve ellerinden de hiçbir şey gelmeyen ebeveynlerin acısının ise tarifi yoktur." ifadelerini kullandı.

Yemen'e yaptıkları yardım ile ilgili de bilgi veren Kırmızı, hayırseverlerden temin edilen bin gıda kolisi, 110 koyun ile 30 tanker suyun Yemen'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirtti.

Yemen'deki insanlık dramına ve yaşanan mağduriyetlere duyarsız kalmamak adına "Yemen İçin Acil Yardım" sloganıyla bir yardım kampanyası başlattıklarını belirten Kırmızı, şunları söyledi:

"2 haftalık uzun bir araştırma sonucunda Yemen'e girişin yolunu bulan derneğimiz, 'Yemen İçin Acil Yardım' kampanyası çerçevesinde topladığı yardımlarla yüzlerce aileye gıda kolileri dağıtarak temel besin ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Ayrıca kurban kesimleri de gerçekleştiren derneğimiz, bu kurban etleriyle yüzlerce ailenin sofrasına ulaşmayı başardı. Tankerler ile su dağıtımı da gerçekleştirdik. Acil temiz su ihtiyacını da gidermeye çalışarak Yemen'de bulunan mazlum sivil halkın yanında olmaya devam ediyoruz." (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir