• DOLAR 32.515
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2437.887
  • ...
`Filistin Temel Meselemiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Filistin Yardımlaşma Vakfı Başkanı Halid Ebu Semra, AA muhabirine verdiği röportajda, baskıcı rejimlerin halkları patlama noktasına getirdiğini, artık Arap halklarının özgür ve onurlu bir şekilde yaşamak, zulüm ve kölelikten kurtulmak istediklerini söyledi.

Mısır devrimini ve devrimin Filistin meselesine etkilerini değerlendiren Ebu Semra, şunları söyledi:
“Şüphesiz ki, Mübarek`siz bir Mısır daha iyidir. Ancak Mısır halkı şunu iyi bilmelidir ki; Amerika, bölgedeki bazı ülkeler ve Mübarek rejiminin figürleri, devrimin erken doğuma yol açması ve hedeflerini gerçekleştirmemesi için ellerinden geleni yapacaklardır. Mısır`daki değişimin, Gazze`ye Filistinlilerin giriş çıkışlarının kolaylaştırılması ve ambargonun kaldırılması noktasında en büyük etkiyi oluşturmasını umuyoruz.”

Esirlerin açlık grevinden başka bir seçeneği kalmamıştır
Filistinlilerin İsrail`deki hapishanelerde devam ettikleri açlık greviyle ilgili açıklamalarda bulunan Ebu Semra, "Bir suç isnadı olmaksızın ve yargılamadan uzun yıllar süren idari tutuklamalar, esirlerin yıllarca bir hücrede tecrit edilmesi, esirler ve ailelerinin elbiselerini tamamen çıkartmaya zorlanarak çıplak arama yapılması, esir yakınlarının ziyaretlerinin engellenmesi insan hakları ihlalidir. Bu gibi birçok insan hakları ihlallerine karşı esirlerin de açlık grevinden başka bir seçeneği kalmamıştır" şeklinde konuştu.

Türk hükümeti ve halkına teşekkürlerini ifade eden Ebu Semra, Türk halkından Filistinlilere verdikleri desteği ve yardımlarını artırmalarını beklediklerini vurguladı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir