• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
Yılda 130 bin boşanma yaşanıyor, bu aslında bir terör!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakanlık'a bağlı iken Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile Adalet Bakanlığı ile ilişkilendirilen Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), yeniden yapılanma çalışmalarını tamamladı. TİHEK Başkanı Süleyman Arslan, Uluslararası İnsan Hakları Sempozyumu öncesinde bir grup gazeteciyle bir araya gelerek soruları yanıtladı.

İnsan haklarının temelinde aile içi sorunlar olduğunu söyleyen Arslan, şunları söyledi:

"Boşanma oranları çok yüksek. Yıllık 500-600 bin evlilik, 130 bini aşan boşanmalar yaşanıyor. Boşanma oranları Türkiye'de yüzde 20'leri aştı. Bu 130 bin ailede huzursuzluk anlamına gelir. Bu eşlerin, çocukların, annelerin, babaların, akrabaları da kattığınız zaman ciddi huzursuzluk içinde olduğumuzu gösterir. Bu aslında bir terördür, çocuk hakkı ihlalidir. Bunlar çok ciddi can yakıyor. Bu, çocuklar sevgisiz büyüyor demektir. Çocuklar, duygu boşluğu yaşıyor, kontrolsüz kalıyor demektir."

'ARTIK AİLELERİ TELEVİZYONLAR EĞİTİYOR, TOPLUM PARÇALANIYOR'

İnsan hakları eğitiminin büyük bir eksiklik olduğunu kaydeden Arslan, "Eğitim ne yazık ki üniversiteyi kazanmaya odaklı. Aile korunamıyor. Aile toplumun atom parçası, bunu koruyamazsak gençler uyuşturucuya ve teröre daha çabuk bulaşıyorlar. Artık aileleri televizyonlar eğitiyor, toplum parçalanıyor. Bu konularda Aile Bakanlığı'nın da gerekli çalışmaları yaptığını düşünmüyorum" dedi.

'6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesi Kanunu'na atıfta bulunan Arslan, "Bu kanun, ailenin korunması diye başlıyor. Ama bu kanunun içinde ailenin korunması yok. Bu konuda bizde kurum olarak ne yapılabilir bakacağız. Ya bir alt düzenleme çıkarılmalı ya da ailenin korunması ifadesi düzenlemeden çıkarılmalıdır" ifadesini kullandı.

Kaynak, Milliyet

Bu haberler de ilginizi çekebilir