• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...
"Yusufîler gündemimizden asla düşmemeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kalem Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfını ziyaret eden 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi heyeti, yaşanan mağduriyetler ve mağdur ailelerin yaşadıkları sıkıntılar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Kalem Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Abdullatif Uçar, Şehmus Ak, Mahmut Büyük ve Mehmet Coşkun ile görüşen inisiyatif heyeti, FETÖ ve benzeri karanlık yapıların, 28 Şubat ve öncesinde İslamî camialara yönelik hukuksuzlukları neticesinde mahkum olan Yusufîlerin 20-25 senedir cezaevinde olduğuna dikkati çekerken mağduriyetler son buncaya kadar mücadele etmek gerektiğini vurguladı.

Ziyarette konuşan 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Adana Temsilcisi Orhan Erkuş, İslami faaliyetlerinden dolayı yıllardır cezaevinde yatan Hizbullah, Hizb-ut Tahrir, Vasat ve Sivas davası tutuklularına dikkat çekti.

"Uydurma ve düzmece delillerle binlerce insan cezaevine atıldı"

28 Şubat sürecinde uydurma ve düzmece delillerle binlerce insanın İslami faaliyetlerinden dolayı cezaevine atıldığını ifade eden Erkuş, "Haksız yere 20-25 yıldır, çeyrek asırdır zindanda olanlar var. Tamı tamına 20 Ramazan, 40 bayramdır babalarıyla beraber bayram yapamayan, Ramazan'da beraber iftar yapamayan evlatlar var. Adalet Bakanı'na ve Cumhurbaşkanı'na diyoruz ki artık yeter. Biz korkuyoruz ki bu gayretullaha dokunur. Adalet kâinatın ruhudur, adalet bekanın, mülkün temelidir." diyerek yetkilileri uyardı, adalet çağrısı yaptı.

Zindanlarda halen 500'e yakın 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru Yusufî olduğunu dile getiren Erkuş, "İnisiyatif olarak istiyoruz ki İslami kesimin de mağduriyetlerini dile getirelim, onları gündemimizden bir an olsun çıkartmayalım." şeklinde konuştu.  Adalet sisteminin yanlışlıklarına dikkat çeken Erkuş, adalet ve hukuk sisteminin herkes için aynı işletilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getiren Kalem Vakfı yetkilileri Abdullatif Uçar, Şehmus Ak, Mahmut Büyük ve Mehmet Coşkun da Yusufî mahkûmların özgürlüklerine kavuşması için gündem oluşturulması gerektiğini ifade ettiler. İnisiyatifin bu konudaki çalışmalarını desteklediklerini belirttiler.

Ziyaret sonunda 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi'nin hazırlamış olduğu mağdur edilmiş cemaat, grup, vakıf ve şahısların yer aldığı bir rapor Kalem Vakfı yetkililerine incelemeleri için sunuldu. (İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir