• DOLAR 32.541
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2489.755
  • ...
Öğrencilerden Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Kâhta Meslek Lisesi (METEM) ile Kahta İmam Hatip Lisesi (İHL) öğrencileri tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programı METEM Konferans salonunda saat 14.00`de Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Naat-ı şerif ve birbirinden güzel ilahi ve ezgilerle devam etti.

Selamlama konuşması için kürsüye çıkan METEM Lisesi Okul müdürü Mehmet Küçük, Peygamber Efendimizin `Emin` sıfatından bahsetti. Küçük,`` Resulullah`ı anladığımız zaman dürüstlüğünü anlamış oluruz. O (SAV) kardeşlerini çok severdi, bizlerinde O`nun yolunda olup kardeşlerimizi çok sevmemiz gerekiyor" dedi.

Selamlama konuşmasının ardından, konuşmacı olarak katılan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Abuzer Çelebi, Resulullah (s.a.v) hayatından kesitler sundu. Çelebi hoca, "Peygamberimizin hayatına kasd edenler, onun yoluna dikenler atanlar, secdede iken onun üzerine deve işkembesi atanlar, onun sevdasını susturmak isteyenler var ya işte onlar kaybetmişlerdir. Hem bu Dünyada hem de ahirette. O bir rahmet peygamberi idi. Asla üzmez, incitmez, kalp kırmaz, her daim zikir eder ve bizim için ağlayandı. O`nun sünnetine uyalım ve bizlere emanet bıraktığı yüce kitabımız Kur`an-ı Kerime sahip çıkalım" dedi.

Okunan münacaat dua`sıyla ve verilen tatlı ikramıyla program son buldu. Program sonrası öğrencilerin böyle etkinliklerin yapıldığı için memnun oldukları gözlemlendi. (Emin Nazlı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir