• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
CHP`li Başkanın UCUBE Davetiye Yalanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün basın toplantısı düzenleyerek kendini savunan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, söz konusu sergiyi belediye olarak kendilerinin organize etmediğini, kimseye sergiyle ilgili davetiye göndermediklerini ve içeriğini bilmediklerini açıklamıştı. Ancak, durumun böyle olmadığı ortaya çıktı. Belediye Başkanı Ahmet Ataç`ın kendi adıyla kentteki çeşitli kurum, kuruluş ve şahıslara söz konusu sergiye katılmaları için davetiye gönderdiği, yine aynı gün Tepebaşı Belediyesi`nin organizesinde belediyenin kültür merkezinde Kars`taki İnsanlık Anıtı heykelinin yıkılmasını protesto etmek amacıyla "İnsanlık yıkılmaz. Ben gördüm, duydum, tanığım" konulu bir söyleşi yaptığı ortaya çıktı.

Siyah zemin üzerine beyaz puntolarla yazılan "Ucube-Ebucu" başlıklı davetiyede, `Serginin açılışını onurlandırmanızı diler, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç` yazıyor. Daveti yapan Başkan Ataç`ın ismi iri puntolarla yazılması dikkat çekiyor.

Davetiyenin orta bölümünde ise sergiye resimleriyle katılacak olan ressamların adları tek tek sıralanıyor. Davetiyenin son bölümünde ise büyük puntolarla Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ile davetiyenin elektronik davetiye adresi olan "facebook.com/sergiyekatılmakistiyorum" yazı ile serginin açılış tarihi, saati ve yeri belirtiliyor.

Bu arada, söz konusu serginin açılışının ise 9 Nisan 2011 tarihinde Eskişehirspor- Fenerbahçe maçının olduğu saate denk gelmesi dikkat çekti. Aynı zamanda Tepebaşı Belediyesi söz konusu resim sergisiyle ilgili olarak açılış günü belediyeye ait Orduevi yanındaki Eskişehir Kültür Merkezi`nde, Kars`taki İnsanlık Anıtı heykelinin yıkılmasını protesto etmek amacıyla bir de "İnsanlık yıkılmaz-Ben Gördüm, Duydum, Tanığım" konulu söyleşi yaptığı ortaya çıktı.

Tepebaşı Belediyesi, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu ve Tabip Odası işbirliğince organize edilen söyleşiye Kültür eski Bakanı CHP PM üyesi Ercan Karakaş, CHP`li Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Kars`taki İnsanlık Anıtı`nı yapan heykeltıraş Mehmet Aksoy, ünlü sinema sanatçısı Tarık Akan, avukat Turgut Kazan ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı mimar Oktay Ekinci de katıldı.

 

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ TEPKİLERİ SÜRÜYOR

Öte yandan, caminin ucubeye benzetildiği, tesettürlü kadının ağzının iç çamaşırıyla kapatıldığı söz konusu sergiye Eskişehir İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği`nden sert tepki geldi.

Dernek Başkanı Murat Şavk, `Ucube` isimli sergide yer alan çizimlerin, milletin dini değerleriyle alay eden, dini simgeleri aşağılayan çalışmalardan oluşmasını şiddetle ve nefretle protesto ettiklerini söyledi.

Şavk, "Halkın oyuyla seçilen siyasilerin, sanata destek adına kendi halkının dini duygularıyla alay eden kişilere yardım etmelerinden, büyük üzüntü duyuyoruz. Minarelerimize `ucube` mahyasını yerleştiren ve örtülü bir insanın ağzını iç çamaşırıyla kapattığı çizimleri yapanları ve sergilemelerini, dini duygularımızla alay etmeye yeltenenleri ve bunlara destek olanları kınıyor ve halkımıza şikâyet ediyoruz." diye konuştu.

MÜSİAD Eskişehir Şubesi, "Sanat bahane edilerek, toplumun kutsallarını rencide eden bu tür teşebbüslerden, öncelikle ve özellikle asli görevi toplumun her kesimine hizmet olan kurumların kaçınması gerektiğini düşünüyor ve bu teşebbüsü kınıyoruz." açıklamasını yaptı.

Büyük Birlik Partisi Eskişehir İl Başkanı Namık Akdoğan da insanların asla başkalarının kişilik haklarına, inançlarına, görüşlerine karşı hakaret edemeyeceğini, küfür edemeyeceğini söyledi.

Söz konusu sergide İslam`a, Müslümanlara, camilere ve dindar insanların giyim kuşamlarına karşı saldırıldığını vurgulayan Akdoğan, "Değerlere yönelik aşağılık saldırılarda bulunmak kimsenin haddi değil. Bu sergiyi organize eden kişi veya örgütleri, bunlara yardımcı olanları kınıyoruz." şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir