• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
İşgalci israil`i şoke eden karar! Yasaklanıyor...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İrlanda Cumhuriyeti'nde parlamentonun üst kanadını teşkil eden Senato,  bugün yapılan oylamada, işgalci israil`in Filistin topraklarındaki yerleşim yerlerinden mal ve hizmet alımını yasaklayan tasarıya onay verdi.

Tasarı geçen hafta komite aşamasından geçerek oylama aşmasına  gelmişti.

Parlamentonun alt kanadının da onayını alması halinde yasalaşacak olan  tasarıya İrlanda hükümeti karşı çıkıyor.

Tasarının yasalaşması halinde İrlanda, israil yerleşimlerine yönelik  bu tür bir yasağı getiren ilk AB ülkesi olacak.

Tasarıyı hazırlayan bağımsız senatör Frances Black, sosyal medya  hesabından yaptığı açıklamada, “İnanılmaz! İşgal Altındaki Topraklar tasarısı  senatodaki bütün aşamaları az önce tamamladı. İrlanda yasa dışı yerleşim  ticaretini durduran ilk AB ülkesi olabilir. Şimdi parlamentonun alt kanadı  Dali`ye gidecek. Büyük destekle bu hayati tasarıyı yasalaştıracağız.” ifadelerini  kullandı.

Black, daha önce yaptığı açıklamada da tasarıda yer alan yasağın,  adalet ve insan haklarına bağlı bir AB ülkesi olmanın asgari şartı olduğunu  vurgulayarak, “Hem yerleşim yerlerini yasa dışı toprak ve kaynak hırsızlığı  sayıp, hem de bu suçun ürünlerinin ticaretini nasıl yapabiliriz?”  değerlendirmesinde bulunmuştu.

Senatodan ilk aşama onayını temmuz ayında alan tasarıyı israil`in  Dublin Büyükelçiliği  “popülist ve tehlikeli” diye nitelendirmişti.  Büyükelçilikten yapılan açıklamada, tasarının yasalaşma sürecindeki gelişmelere  göre İsrail'in bir karşılık vermeyi gündemine alacağı kaydedilmişti.

Tasarı, Senatonun gündemine ilk olarak ocak ayında gelmiş ancak  ilgalci israil`in, İrlanda`nın Tel Aviv Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına davet etmesi  üzerine haziran ayına kadar askıya alınmıştı.

KAYNAK: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir