• DOLAR 32.445
  • EURO 34.469
  • ALTIN 2472.773
  • ...
"Hâlâ FETÖ zihniyetinin hâkim olduğu süreçler yaşanıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, FETÖ yargısının kumpaslar sonucunda mahkûm ettiği HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları M. Bahattin Temel, Sait Şahin ve Gazeteci Fikret Gültekin'in cezalarının Yargıtay tarafından onanmasına tepki gösterdi.

Hâlâ FETÖ zihniyetinin hâkim olduğu süreçlerin yaşandığını söyleyen Şahin, HÜDA PAR yetkililerine verilen bu cezanın FETÖ hafızasının hâlâ yargıda ve diğer kurumlarda geçerli olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. Hükümetin yaşananlar karşısında adeta kör ve sağır kesildiğini vurgulayan Şahin, yaşanan hukuksuzluğa her kesimin tepki göstermesi gerektiğini kaydetti.

Şahin, "Partimizin Genel Başkan Yardımcılarından M. Bahattin Temel, Sait Şahin ve 27. Dönem Milletvekili Adayımız Fikret Gültekin'e bir ceza verildi. Onların dosyalarını hazırlayan kolluk kuvvetlerinden tutun iddianameyi hazırlayan savcıya ve cezayı veren hâkime kadar bunların hepsi bir şekilde FETÖ ile iltisaklı oldukları ortaya çıktı. Bunlardan kimisi cezaevinde, kimisi de görevden atıldılar. Bu yargıçların hazırladıkları bu iddianame sonucunda yerel mahkeme ceza verdi ve bu ceza Yargıtay'a gitti. Maalesef Yargıtay'da bu dosyayı doğru dürüst incelemeden veya bu dosyayı hazırlayan yargıçların sanki FETÖ ile bir bağlantısı yokmuş gibi bu cezayı yetkililerimize verdi." diye konuştu.

"Ceza HÜDA PAR yetkililerine olunca kimsenin sesi çıkmıyor"

Söz konusu HÜDA PAR yetkilileri olunca kimseden herhangi bir ses çıkmadığını vurgulayan Şahin, "Hükümet kanadına baktığımızda tamamen bu duruma sessiz, kör ve sağır durumdalar. Ancak Yargıtay, FETÖ yargıçlarının hazırladığı bir dosyayla AK Parti yetkilileri hakkında böyle bir ceza verseydi Cumhurbaşkanından tutun diğer AK Parti yetkililerine kadar herkes kıyameti koparırdı. 'Böyle bir karar olamaz, yargı birilerinin tahakkümündedir' diyerek bas bas bağırırlardı. Fakat bu ceza HÜDA PAR yetkililerine verildiğinden dolayı maalesef hiç kimsenin sesi çıkmıyor." dedi.

"Her kesimin bu hukuksuzluğa tepki göstermesi lazım"

Yaşananları bir zulüm olarak niteleyen Şahin, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Tabi ki partimizin hukukçuları bu süreci takip etmektedirler. İç hukuk süreci bitene kadar takipçisi olacaklar. İnsan Hakları Mahkemesi veya hukuk yolları ne gerektiriyorsa bütün bu aşamalar takip edilecek. Bunun peşini bırakmayacaklar. Fakat neticede yapılan bir haksızlıktır, hukuksuzluktur, zulümdür. Her kesimin bu hukuksuzluğa tepki göstermesi lazım. Başta bu tepkinin hükümetten gelmesi beklenirken fakat maalesef hükümet buna tamamen sessiz kalmaktadır."

"FETÖ zihniyetinin hâkim olduğu süreçler yaşanıyor"

Hâlâ FETÖ zihniyetinin hâkim olduğu süreçlerin yaşandığına dikkat çeken Şahin, "Türkiye kamuoyu biliyor ki, HÜDA PAR'ın çizgisi, gaye ve amacı tamamen Türkiye insanının menfaatine gerek maddi gerekse de manevi anlamda Türkiye'yi daha bir refaha taşımaya dönük çabalardır. HÜDA PAR siyasi hayatına girdiği andan bu yana hep bunun mücadelesini vermiştir. Halka karşı yapılan 15 Temmuz darbe girişimine karşı hemen hemen Türkiye'nin tüm illerinde meydanlara çıkan HÜDA PAR yetkilileri ve mensupları oldu. Herkes bunu takdir ediyor, fakat maalesef o günler atlatıldıktan sonra hiçbir şekilde bunlar görülmek istenmiyor. Yeni Türkiye deniliyor. Oysa tamamen FETÖ zihniyetinin, mantığının hâkim olduğu süreçler yaşanıyor. HÜDA PAR yetkililerine verilen bu ceza tamamen FETÖ hafızasının hâlâ yargıda ve diğer kurumlarda geçerli olduğu, yer edindiği gerçeğini ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir