• DOLAR 32.445
  • EURO 34.469
  • ALTIN 2472.773
  • ...
"Dünya bakılası bir yer değil"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü, görme engellilere yönelik program düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi etkinlik salonunda düzenlenen program, erkeklere yönelik eğitim veren Abdullah İbn-i Mektum Görme Engelli Kur'an Kursu öğrencileri ve kızlara yönelik eğitim veren Mimar Sinan Görme Engelli Kur'an Kursu öğrencileri tarafından ortaklaşa hazırlandı.

Görme engellilerin durumunu anlayabilmek için salondaki ışıklar bir dakikalığına kapatılarak ortamın karanlık olması sağlandı.

Geliri görme engelli Kur'an kursu öğrencilerine bağışlanmak için düzenlenen kermes ise gelen vatandaşlar tarafından rağbet gördü.

Görme engelli Ümit Şahin'in Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Mehmet Taşçı, konuşma yaptı.

Taşçı, Türkiye'de 8 milyon civarında engelli vatandaşın olduğunu söyledi.

Asr-ı Saadet döneminde de birçok sahabenin engelli olduğuna değinen Taşçı, Müslümanların birbirlerini güzel ifadeler ile çağırmaları gerektiği söyledi.

Taşçı, "Müslümanlar olarak Kur'an-ı Kerim bize birbirimize lakap ile çağrılmayı yasaklamıştır. Biz görme engelli değiliz ama şunu açık ve net bir şekilde söyleyeyim ki şu yaşadığımız dünyada ve yaşadığımız ortam da öyle bakılası değildir. Çok fazla bakılacak bir ortam kalmadı." ifadelerini kullandı.

Ardından konuşan 70 yaşındaki görme engelli Bahri Tunç, Brail Alfabesinden Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendiğini söyledi.

Okumanın, öğrenmenin yaşının olmadığını söyleyen Tunç, görme engelli vatandaşları Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeleri için kurslara davet etti.

Program daha sonra görme engelli Kur'an kursu bayan öğrencilerinin hazırladığı tiyatro gösterimi ile devam etti.  (Cemil Özdaş- İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir