• DOLAR 32.376
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Van`da madde bağımlılığı ile mücadele semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İpekyolu Belediyesi, tüm dünyanın ortak sorunu olan madde bağımlığı ile mücadele kapsamında ilçe muhtarları ve zabıta personellerine madde bağımlılığı ile mücadele semineri düzenledi.

İpekyolu Belediyesi tarafından organize edilen ve Hayatın Renkleri Solmasın derneğinin desteklediği seminer, AMATEM'den (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi) Dr. Necla Keskin ve İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narko Rehber eğitimcisi polis memurları tarafından verildi.

Seminerde katılımcılara, bağımlılıkta aile etkisi, önleme yaklaşımları, mücadelede dezavantajlar, bağımlılıkta risk etmenleri, madde kullanmaya başlama nedenleri, nasıl davranılmalı (tehdit etmeyin, konferans vermeyin, hayır demesini öğretin, sorgulamayın, teşhis koymayın, emir vermeyin), anne- babanın yapması gerekenler, madde kullanım bozuklukları, tolerans, önleme: okul öncesi dönem, ergenlik dönemi özellikleri, yoksunluk, başarısız bırakma girişimleri, zarar görmesine rağmen kullanmaya devam etme, zamanın büyük bölümünü madde elde etmek ve kullanmak için ayırmak, madde kullanımını kontrol edememek, bağımlılığın evreleri, bağımlılık yapan maddeler, madde tiplerine göre bağımlılık ve sağlığa zarar oranları, psikososyal yaklaşım ve tedaviler, madde bağımlılara karşı ne yapmalı, ne yapmamalı, konularında bilgi verildi.

Ayrıca acil durumlarda yapılması gerekenler (sakinleştirme ve ona güven vermeye çalışma, eğer bilincini kaybetmişse yan yatırılması ve soluk aldığından emin olunması, gerginlik hali ya da tepkisizliği devam ederse acil servisi 112 aranması, kullandığı ilaçları, maddeleri ya da tozların toplanıp doktoruna verilmesi) ve madde bağımlılığı ile mücadele ve destek merkezleri için aranması gereken çağrı merkezleri (171 Sigara bırakma danışma hattı, 191 uyuşturucu ile mücadele hattı, 155 Polis ve 112 acil sağlık hizmetleri, Norko mobil 0552 155 6565) konularında açıklayıcı bilgiler verildi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir